Portakal Soslu Sütlü İrmikli Pasta (Cheesecake Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
7 yemek kaşığı irmik
1 çorba kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 portakalın kabuğu
1 paket vanilya
2 paket burçak bisküvi
Portakal sosu için;
3 portakal suyu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Toz antep fıstığı
Portakal Soslu Sütlü İrmikli Pasta (Cheesecake Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle dikdörtgen borcamda bisküvileri dizelim.
Daha sonra tencereye irmiği, şekeri, nişastayı ve sütü ekleyelim ocağa alıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Altını kapatıp hindistan cevizi, portakal kabuğu rendesi, vanilyalı ekleyip karıştıralım.
Bisküvilerin her yerine gelecek biçimde muhallebiyi yayalım. Bir kenarda soğumaya bırakalım.
Portakal sosumuz için sıkmış olduğumuz portakal suyunu, suyu, nişastayı, şekeri ekleyip pişirelim. Kaynayınca kapatalım.
Sosu muhallebinin her yerine gelecek halde yayalım taylımız hazır soğuyunca isteğe bağlı süsleyebilirsiniz. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun.
Portakal Soslu Sütlü İrmikli Pasta (Cheesecake Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
1 su bardağı şeker
7 yemek kaşığı irmik
1 çorba kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 portakalın kabuğu
1 paket vanilya
2 paket burçak bisküvi
Portakal sosu için;
3 portakal suyu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
Hindistan cevizi
Toz antep fıstığı
Portakal Soslu Sütlü İrmikli Pasta (Cheesecake Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle dikdörtgen borcamda bisküvileri dizelim.
Daha sonra tencereye irmiği, şekeri, nişastayı ve sütü ekleyelim ocağa alıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Altını kapatıp hindistan cevizi, portakal kabuğu rendesi, vanilyalı ekleyip karıştıralım.
Bisküvilerin her yerine gelecek biçimde muhallebiyi yayalım. Bir kenarda soğumaya bırakalım.
Portakal sosumuz için sıkmış olduğumuz portakal suyunu, suyu, nişastayı, şekeri ekleyip pişirelim. Kaynayınca kapatalım.
Sosu muhallebinin her yerine gelecek halde yayalım taylımız hazır soğuyunca isteğe bağlı süsleyebilirsiniz. Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun.
Portakal Soslu Sütlü İrmikli Pasta (Cheesecake Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı