Son konular

Portakal Teriyaki Soslu Somon

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Portakal Teriyaki Soslu Somon Tarifi İçin Malzemeler
4 adet somon fileto
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı portakal suyu
3 diş sarımsak
Sosu için
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı soğuk su
Yarım su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı esmer şeker
1 çay bardağı soya sosu
1 çay bardağı beyaz sirke
1 çay kaşığı susam yağı
2 tatlı kaşığı sarımsak ezmesi
1 yemek kaşığı bal
Üzeri için
Susam
Patates püresi için
3 adet patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Portakal Teriyaki Soslu Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak üzerlerine tuz ve sarımsak ezmesi serpiştirilmiş somon filetoları yan yana gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirilir.
Bir kasede mısır nişastası ile soğuk suyu karıştırılır ve bir kenarda bekletilir. Bir diğer kasede ise şeker, portakal suyu, soya sosu, beyaz sirke, susam yağı ve sarımsak ezmesi iyice karıştırılır.
Hazırlanılan sos karışımı bir tencereye aktarılır ve ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakılır.
Sos kaynayınca ocağın altı kısılır ve balı ilave edilir.
Ardından mısır nişastası karışımını ilave edilir ve kısık ateşte yaklaşık 2-3 dakika daha karıştırarak pişirilir.
Sos koyulaşınca tencere ocaktan alınır.
Pişen somonların üzerine sos karışımından dökülüp, susam taneleri serpiştirilir.
Kabukları soyulmuş patatesler tencere alınır ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir.
Ardından yumuşayana kadar pişmeye bırakılır. Yumuşayan patateslerin suyunu süzdürülür.
Üzerine tereyağı ilave edilerek ezilir.
Ardından tuz, karabiber ve süt eklenerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezmeye devam edilir.
Daha sonra servis tabağına alınarak servis edilir.
Portakal Teriyaki Soslu Somon Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt