Portakalın Her Şeyini Değerlendirdiğimiz Kek Tanımı İçin Materyaller
Kek Hamuru
1 yumurta
50 gram dut kurusu (Rondodan geçirilecek)
1 çay bardağı süt
Portakal kabuğu rendesi
6 silme yemek kaşığı (60 gram) yulaf (Rondodan geçirilecek)
Yarım paket kabartma tozu
Sosu İçin
Kullanılan portakallardan kalan posa
Yarım çay bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
Portakalın Her Şeyini Değerlendirdiğimiz Kek Tanımı Yapılışı
Kek için yumurta, süt ve rondodan geçirilmiş dutu çırpalım. Üstüne rondodan geçirdiğimiz yulafı, portakal kabuğu rendesini ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım ve kabımıza dökelim.
Ben 3 karton bardağa böldüm (Fotoğraf ekledim) evvelden ısıtılmış fırında denetimli pişirelim.
Sosu için evvel bal ve küçük küçük kestiğimiz kalan posaları karamelize edelim. Üstüne su, portakal suyu ve nişastayı ekleyip karıştıralım. Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Geriye ikisini birleştirmek kaldı ben bardaktan çıkardığım keki daireler halinde kesip içine hazırladığım sostan koydum. Yapanlara şimdiden afiyet olsuun
Kek Hamuru
1 yumurta
50 gram dut kurusu (Rondodan geçirilecek)
1 çay bardağı süt
Portakal kabuğu rendesi
6 silme yemek kaşığı (60 gram) yulaf (Rondodan geçirilecek)
Yarım paket kabartma tozu
Sosu İçin
Kullanılan portakallardan kalan posa
Yarım çay bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
Portakalın Her Şeyini Değerlendirdiğimiz Kek Tanımı Yapılışı
Kek için yumurta, süt ve rondodan geçirilmiş dutu çırpalım. Üstüne rondodan geçirdiğimiz yulafı, portakal kabuğu rendesini ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım ve kabımıza dökelim.
Ben 3 karton bardağa böldüm (Fotoğraf ekledim) evvelden ısıtılmış fırında denetimli pişirelim.
Sosu için evvel bal ve küçük küçük kestiğimiz kalan posaları karamelize edelim. Üstüne su, portakal suyu ve nişastayı ekleyip karıştıralım. Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Geriye ikisini birleştirmek kaldı ben bardaktan çıkardığım keki daireler halinde kesip içine hazırladığım sostan koydum. Yapanlara şimdiden afiyet olsuun