SoruCevap
Yeni Üye
Portakallı Anne Kurabiye Kış Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta ( 1 inin akı üzerine)
150 gram margarin/tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un
️️️Üzeri için;
Toz şeker ve yumurta akı (Ceviz -findık)
Portakallı Anne Kurabiye Kış Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç tüm materyaller karıştırılır.
Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
En son ceviz büyüklüğünde haller elde edilip, evvel yumurta akına daha sonra toz şekere üst kısımları batırılır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında bilhassa altı kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Portakallı Anne Kurabiye Kış Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta ( 1 inin akı üzerine)
150 gram margarin/tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un
️️️Üzeri için;
Toz şeker ve yumurta akı (Ceviz -findık)
Portakallı Anne Kurabiye Kış Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç tüm materyaller karıştırılır.
Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
En son ceviz büyüklüğünde haller elde edilip, evvel yumurta akına daha sonra toz şekere üst kısımları batırılır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında bilhassa altı kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Portakallı Anne Kurabiye Kış Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı