Portakallı Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
150 gram yumuşamış tereyağı yahut margarin
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
2 yemek kaşığı nişasta (buğday mısır farketmez)
2.5 – 3 su bardağı kadar un
Üzeri için:
Toz şeker
80 gram eritilmiş bitter yada sütlü çikolata
1 portakal kabuğu rendesi
Portakallı Çikolatalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumuşamış margarin ve şeker mikserle çırpılır.
Daha sonra un ve nişasta hariç bütün gereç margarine eklenip karıştırılır.
En son nişasta ve un denetimli biçimde eklenir.
Undan una bazen ölçüler değişebiliyor o yüzden dikkatli koymakta yarar var.
Hazırlanan hamur ikiye bölünür.
Rulo yapılıp ikisi de streç sinemaya sarılır.
1 saat buzlukta bekletilir.
Sertleşen kurabiye hamuru rulo halindeyken toz şekere bulanır ve birer parmak aralıklarla dilimlenir.
Dilimlenen kurabiyeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika denetimli bi formda fazla kızarmayacak formda pişirilir.
Fırından çıkarılan kurabiye soğumaya bırakılır.
Kurabiyeler soğuyana kadar çikolata çikolata benmari yöntemi eritilir.
Benmaride eritilmiş çikolataya kurabiyelerin ucu batırılır.
Çikolatanın üzerine portakal kabuğu rendesi koyulur.
Daha sonra çikolatanın donması için buzdolabında bir saat kadar bekletip dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
150 gram yumuşamış tereyağı yahut margarin
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
2 yemek kaşığı nişasta (buğday mısır farketmez)
2.5 – 3 su bardağı kadar un
Üzeri için:
Toz şeker
80 gram eritilmiş bitter yada sütlü çikolata
1 portakal kabuğu rendesi
Portakallı Çikolatalı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumuşamış margarin ve şeker mikserle çırpılır.
Daha sonra un ve nişasta hariç bütün gereç margarine eklenip karıştırılır.
En son nişasta ve un denetimli biçimde eklenir.
Undan una bazen ölçüler değişebiliyor o yüzden dikkatli koymakta yarar var.
Hazırlanan hamur ikiye bölünür.
Rulo yapılıp ikisi de streç sinemaya sarılır.
1 saat buzlukta bekletilir.
Sertleşen kurabiye hamuru rulo halindeyken toz şekere bulanır ve birer parmak aralıklarla dilimlenir.
Dilimlenen kurabiyeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika denetimli bi formda fazla kızarmayacak formda pişirilir.
Fırından çıkarılan kurabiye soğumaya bırakılır.
Kurabiyeler soğuyana kadar çikolata çikolata benmari yöntemi eritilir.
Benmaride eritilmiş çikolataya kurabiyelerin ucu batırılır.
Çikolatanın üzerine portakal kabuğu rendesi koyulur.
Daha sonra çikolatanın donması için buzdolabında bir saat kadar bekletip dilediğiniz üzere servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun