Portakallı Cupcake Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı haşhaş
1, 5 su bardağı un
60 gram kadar çikolata
Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml
Portakallı Cupcake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım ve tel çırpıcı ile çırpalım.
Daha sonra sırasıyla tüm materyalleri ekleyip karıştıralım ve akıcı kıvamda bir kek hamuru elde edelim
12 li muffın tepsisine cupcake kağıtlarını koyalım ve kek harcımızı eşit ölçüde paylaştıralım
Evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirelim.
Benmari metodu erittiğimiz çikolatayı sıkma torbasına koyup dilediğimiz üzere süsleyelim
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı haşhaş
1, 5 su bardağı un
60 gram kadar çikolata
Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml
Portakallı Cupcake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alalım ve tel çırpıcı ile çırpalım.
Daha sonra sırasıyla tüm materyalleri ekleyip karıştıralım ve akıcı kıvamda bir kek hamuru elde edelim
12 li muffın tepsisine cupcake kağıtlarını koyalım ve kek harcımızı eşit ölçüde paylaştıralım
Evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirelim.
Benmari metodu erittiğimiz çikolatayı sıkma torbasına koyup dilediğimiz üzere süsleyelim