Portakallı Damla Çikolatalı Kek Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı şeker
3 adet l uzunluk yumurta
1 adet portakal
Yarım su bardağı kadar süt (portakalın tüm suyunu sıkıp bardağa koyun bardağın kalan kısmını sütle doldurun, o yüzden yarım bardak süt ölçüsü portakal suyunuza nazaran değişkenlik gösterebilir)
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
3 çorba kaşığı dolusu damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Bir çimdik tuz
Portakallı Damla Çikolatalı Kek Tanımı Yapılışı
Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, bir çimdik tuzu (çok az) köpürene kadar (homojen bir karışım olana dek) mikserle çırpalım.
Akabinde sıvı yağ, portakal suyu ve süt karışımını, portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım.
Sonra un ve kabartma tozu vanilyayı ekledikten sonra homojen olana kadar çırpalım.
En son basamakta damla çikolatayı ekleyip çırpmadan kaşıkla karıştıralım.
Karışımı yağladığımız kalıba döküp, 170 derece evvelce ısıtılmış fırında alt-üst ayarında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Not: pişme mühleti fırına nazaran değişiklik gösterir o yüzden 35 dakikadan sonra kürdanla denetim edin. Denetimli pişirin .
1 su bardağı şeker
3 adet l uzunluk yumurta
1 adet portakal
Yarım su bardağı kadar süt (portakalın tüm suyunu sıkıp bardağa koyun bardağın kalan kısmını sütle doldurun, o yüzden yarım bardak süt ölçüsü portakal suyunuza nazaran değişkenlik gösterebilir)
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
3 çorba kaşığı dolusu damla çikolata
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Bir çimdik tuz
Portakallı Damla Çikolatalı Kek Tanımı Yapılışı
Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri, bir çimdik tuzu (çok az) köpürene kadar (homojen bir karışım olana dek) mikserle çırpalım.
Akabinde sıvı yağ, portakal suyu ve süt karışımını, portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım.
Sonra un ve kabartma tozu vanilyayı ekledikten sonra homojen olana kadar çırpalım.
En son basamakta damla çikolatayı ekleyip çırpmadan kaşıkla karıştıralım.
Karışımı yağladığımız kalıba döküp, 170 derece evvelce ısıtılmış fırında alt-üst ayarında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun .
Not: pişme mühleti fırına nazaran değişiklik gösterir o yüzden 35 dakikadan sonra kürdanla denetim edin. Denetimli pişirin .