Portakallı Fırın Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 adet portakal
Portakallı Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Tenceremize süt, şeker ve pirinci olalım ve altını açalım.
Kaynayana kadar daima karıştırın ve kaynadıktan sonra altını kısın.
Ortada karıştırmak denetim edelim. Pirinçler piştikten sonra rendelenmiş portakal kabuklarını ek edelim.
2-3 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
Fırın güveç kaplarımıza koyalım ve fırının üst ayarı açık halde sütlaçların üstleri yanana kadar pişirelim.
Soğuk olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyenler için afiyet olsun.
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
1 adet portakal
Portakallı Fırın Sütlaç Tanımı Yapılışı
Tenceremize süt, şeker ve pirinci olalım ve altını açalım.
Kaynayana kadar daima karıştırın ve kaynadıktan sonra altını kısın.
Ortada karıştırmak denetim edelim. Pirinçler piştikten sonra rendelenmiş portakal kabuklarını ek edelim.
2-3 dakika daha kaynadıktan sonra ocaktan alalım.
Fırın güveç kaplarımıza koyalım ve fırının üst ayarı açık halde sütlaçların üstleri yanana kadar pişirelim.
Soğuk olarak servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyenler için afiyet olsun.