Portakallı Ganajlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet portakal
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı zerdeçal(renk vermesi için)
Ganaj için;
1 paket sıvı krema
100 gram bitter çikolata
Portakallı Ganajlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Bir portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
Tüm materyalleri karıştırıp kare borcama döküp 170 derecede kürdan denetimi ile pişiriyoruz.
Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
Bir paket sıvı kremayı tavada ısıtıyoruz(kaynamayacak).
100 gram çikolatayı kremanın içinde eriyene kadar karıştırıyoruz.
Çikolatalar eriyip ılıyınca soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz.
Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.
Portakallı Ganajlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet portakal
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı zerdeçal(renk vermesi için)
Ganaj için;
1 paket sıvı krema
100 gram bitter çikolata
Portakallı Ganajlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Bir portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkıyoruz.
Tüm materyalleri karıştırıp kare borcama döküp 170 derecede kürdan denetimi ile pişiriyoruz.
Kekimiz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
Bir paket sıvı kremayı tavada ısıtıyoruz(kaynamayacak).
100 gram çikolatayı kremanın içinde eriyene kadar karıştırıyoruz.
Çikolatalar eriyip ılıyınca soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz.
Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz, afiyet olsun.
Portakallı Ganajlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı