Portakallı Gelin Çantası Tanımı İçin Materyaller
Pankek hamuru için;
1 adet yumurta
1 su bardağı un (200 ml) bardak
1 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
1, 5 yemek kaşığı kakao
1 adet vanilya
1, 5 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
İç dolgusu için ;
2 poşet sade kremşanti
Yarım çay bardağı süt
Hindistan cevizi
Ganajı için
1 paketin yarısı beyaz çikolata
Portakallı Gelin Çantası Tanımı Yapılışı
Birinci yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
Sonrasında başka materyallerin hepsini katıp uygunca kıvam alana kadar çırpalım.
En son portakal kabuğu rendesini de katıp karıştıralım. Ocağın altını çok açmadan kısık ateşte tek taraflı pişirelim.
Üstü göz göz olduktan sonra alalım poşetin içine yerleştirdiğimiz tepsinin içine koyalım her pankeki koyduğumuzda poşeti kapatalım ki kurumasın kremayı koyup katlarken kenarlardan çatlamasın.
Hepsini bu biçimde yapalım. Ben tavaya küçük kepçenin yarısı olacak halde tavaya döktüm uzunluk ölçümü size kalmış.
İç hazırlanışı.2 poşet krem şantiyi yarım çay bardağı süt ile çırpalım.
Ve içine yarım su bardağından bi tık fazla hindistan cevizi katıyoruz karıştırıyoruz.
Hindistan cevizi krem şantiyi tutuyor hem de çok lezzetli oluyor.
Ve pankeklerin ortasına bu karışımdan koyup ikiye katıyoruz çok hafif sıkıştırıp uçlardan taşan krem şantiyi düz bir cisimle sıyırıyoruz ki daha düzgün ve gösterişli duruyor.
Sonra o krem şantili kısmı hindistan cevizine buluyoruz ve en son üstüne de benmari yordamı erittiğimiz çikolatayı bir poşet yardımı ile sıkıyoruz.
Sonra dolaba kaldırıyoruz 1 iki saat dinlenince daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.
Pankek hamuru için;
1 adet yumurta
1 su bardağı un (200 ml) bardak
1 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
1, 5 yemek kaşığı kakao
1 adet vanilya
1, 5 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
İç dolgusu için ;
2 poşet sade kremşanti
Yarım çay bardağı süt
Hindistan cevizi
Ganajı için
1 paketin yarısı beyaz çikolata
Portakallı Gelin Çantası Tanımı Yapılışı
Birinci yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
Sonrasında başka materyallerin hepsini katıp uygunca kıvam alana kadar çırpalım.
En son portakal kabuğu rendesini de katıp karıştıralım. Ocağın altını çok açmadan kısık ateşte tek taraflı pişirelim.
Üstü göz göz olduktan sonra alalım poşetin içine yerleştirdiğimiz tepsinin içine koyalım her pankeki koyduğumuzda poşeti kapatalım ki kurumasın kremayı koyup katlarken kenarlardan çatlamasın.
Hepsini bu biçimde yapalım. Ben tavaya küçük kepçenin yarısı olacak halde tavaya döktüm uzunluk ölçümü size kalmış.
İç hazırlanışı.2 poşet krem şantiyi yarım çay bardağı süt ile çırpalım.
Ve içine yarım su bardağından bi tık fazla hindistan cevizi katıyoruz karıştırıyoruz.
Hindistan cevizi krem şantiyi tutuyor hem de çok lezzetli oluyor.
Ve pankeklerin ortasına bu karışımdan koyup ikiye katıyoruz çok hafif sıkıştırıp uçlardan taşan krem şantiyi düz bir cisimle sıyırıyoruz ki daha düzgün ve gösterişli duruyor.
Sonra o krem şantili kısmı hindistan cevizine buluyoruz ve en son üstüne de benmari yordamı erittiğimiz çikolatayı bir poşet yardımı ile sıkıyoruz.
Sonra dolaba kaldırıyoruz 1 iki saat dinlenince daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun.