Portakallı Haşhaşlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta (silme)
3 yemek kaşığı un (silme)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı mavi haşhaş
Portakallı kısmı için;
3 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Haşhaşlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebisi için tencereye şeker, un, nişasta eklenir ve katı kıvama gelene kadar pişirilir. 1 yemek kaşığı yağ ve vanilya da eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
Muhallebi kaselerin yarısına gelecek kadar eşit dağıtılır.
Diğer tarafta portakal suyu, şeker ve nişasta katılaşana kadar pişirilir.
Muhallebinin üzerine dökülür.
Buzdolabın da 2-3 saat dinlendirilir.
Çilekle süsleyebilirsiniz Not: takibe almayı unutmayın Afiyet olsun
Portakallı Haşhaşlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta (silme)
3 yemek kaşığı un (silme)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı mavi haşhaş
Portakallı kısmı için;
3 su bardağı portakal suyu
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Portakallı Haşhaşlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebisi için tencereye şeker, un, nişasta eklenir ve katı kıvama gelene kadar pişirilir. 1 yemek kaşığı yağ ve vanilya da eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
Muhallebi kaselerin yarısına gelecek kadar eşit dağıtılır.
Diğer tarafta portakal suyu, şeker ve nişasta katılaşana kadar pişirilir.
Muhallebinin üzerine dökülür.
Buzdolabın da 2-3 saat dinlendirilir.
Çilekle süsleyebilirsiniz Not: takibe almayı unutmayın Afiyet olsun
Portakallı Haşhaşlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı