Portakallı Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 bardak şeker
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 bardak irmik
1.5 bardak un
Yarım bardak haşhaş
Yarım bardak portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 vanilin
1 kabartma tozu
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
2 damla limon
Üzeri için;
2 paket krem şanti
Üzerindeki tarife göre süt
Süslemek için portakal ve antep fıstığı
Portakallı Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım. Daha sonra yağ ve yoğurdu ilave edelimç Yarım bardaklık portakal suyu sıkalım ilave edelim. Bir portakalın kabuğunu rendeleyelim unu ve irmiği ilave edelim. Kabartma tozu ve vanilini de ilave edip güzelce çırpalım.
Un kalitesine göre değişebilir. Daha sonra haşhaşı ilave edip güzelce karıştıralım.
Yağladığımız borcama harcımızı dökelim ve 250 derece fırında kontrollü pişirelim.
Bu sırada şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup güzelce karıştırıp kaynaması için aygaza alalım.
Orta ateşte orta koyulukta olana kadar kaynatalım, indirmeden önce limon sıkalım
Kek soğuk şerbet 10 dakika dinlenmiş olarak dökülecek daha sonra soğuyuncaya kadar bekletelim.
Bu arada krem şantiyi üzerinde yazan tarife göre yapalım. Ve soğuyan tatlımızın üzerine dökelim.
Süsleyelim 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
Kullandığım şu bardağı ölçüsü 200ml
Portakallı Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 bardak şeker
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
1 bardak irmik
1.5 bardak un
Yarım bardak haşhaş
Yarım bardak portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 vanilin
1 kabartma tozu
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
2 damla limon
Üzeri için;
2 paket krem şanti
Üzerindeki tarife göre süt
Süslemek için portakal ve antep fıstığı
Portakallı Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım. Daha sonra yağ ve yoğurdu ilave edelimç Yarım bardaklık portakal suyu sıkalım ilave edelim. Bir portakalın kabuğunu rendeleyelim unu ve irmiği ilave edelim. Kabartma tozu ve vanilini de ilave edip güzelce çırpalım.
Un kalitesine göre değişebilir. Daha sonra haşhaşı ilave edip güzelce karıştıralım.
Yağladığımız borcama harcımızı dökelim ve 250 derece fırında kontrollü pişirelim.
Bu sırada şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup güzelce karıştırıp kaynaması için aygaza alalım.
Orta ateşte orta koyulukta olana kadar kaynatalım, indirmeden önce limon sıkalım
Kek soğuk şerbet 10 dakika dinlenmiş olarak dökülecek daha sonra soğuyuncaya kadar bekletelim.
Bu arada krem şantiyi üzerinde yazan tarife göre yapalım. Ve soğuyan tatlımızın üzerine dökelim.
Süsleyelim 2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim.
Kullandığım şu bardağı ölçüsü 200ml
Portakallı Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı