Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 adet portakal kabuğu rendesi( rendenin küçük tarafıyla rendelenecek)
1 çay bardağı sıvı yağ (100ml)
2 adet portakal suyu ( 1 su bardağını doldurmadıysa üzerini süt ile tamamlayınız)
2 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Sosu için;
2 adet portakalın suyu
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı su
İsteğe bağlı portakal kabuğu rendesi
Portakallı Islak Kek Tanımı Yapılışı
Seker ve yumurtalarımızı beyazlayana kadar çırpalım.
İçerisine sıvı gereçlerimizi katıp karıştıralım.
Sonra katı materyallerimizi ekleyip altını yağladım bocamda pişirelim.
Ben dikdörtgen borcamda yaptım kekim çok kabarmadı materyal az geldi dikdörtgen borcama.
Bence kare borcam ülkü.
180 derecede denetimli bir formda pişirelim.
Sosu da pişirip soğutalım. Pişen kekimizin birinci sıcağı geçince sosu üzerine gezdirelim.
Şimdiden afiyet olsunn.
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 adet portakal kabuğu rendesi( rendenin küçük tarafıyla rendelenecek)
1 çay bardağı sıvı yağ (100ml)
2 adet portakal suyu ( 1 su bardağını doldurmadıysa üzerini süt ile tamamlayınız)
2 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Sosu için;
2 adet portakalın suyu
Yarım su bardağı şeker
1 çay bardağı su
İsteğe bağlı portakal kabuğu rendesi
Portakallı Islak Kek Tanımı Yapılışı
Seker ve yumurtalarımızı beyazlayana kadar çırpalım.
İçerisine sıvı gereçlerimizi katıp karıştıralım.
Sonra katı materyallerimizi ekleyip altını yağladım bocamda pişirelim.
Ben dikdörtgen borcamda yaptım kekim çok kabarmadı materyal az geldi dikdörtgen borcama.
Bence kare borcam ülkü.
180 derecede denetimli bir formda pişirelim.
Sosu da pişirip soğutalım. Pişen kekimizin birinci sıcağı geçince sosu üzerine gezdirelim.
Şimdiden afiyet olsunn.