Portakallı Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
1 adet portakal
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Aldığı kadar un
Krema malzemeleri;
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı şeker
1 pk vanilya
Portakal sosu malzemeleri;
3 adet portakal
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı su
Portakallı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Portakal kabuklarını rendeleyin suyunu sıkın.
Yumurta ,şeker ,süt ,sıvı yağ ,portakal rendesi ve suyunu karıştırıp iyice çırpın.
En son vanilya ve kabartma tozunu aldığı kadar unu ekleyip karıştın .
Borcama döküp 180 derecelik fırına verin.
Pişen kekin üzerini bir portakal suyu ile ıslatın.
Krema hazırlanışı; Süt, şeker ,un ,nişasta, yumurta iyice karıştırıp ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin .
En son vanilya ve tereyağ ekleyip ocağı kapatın .
Soğuyunca kekin üzerine dökün.
Portakal sosu yapılışı; Portakalların suyunu sıkıp içine nişasta ve şekeri ekleyip ocağa alın koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Pişen sosu ılıdıktan sonra kekin en üstüne dökün üzerini süsleyin.
Portakallı Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet portakal
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
Aldığı kadar un
Krema malzemeleri;
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 adet yumurta sarısı
4 yemek kaşığı şeker
1 pk vanilya
Portakal sosu malzemeleri;
3 adet portakal
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı su
Portakallı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Portakal kabuklarını rendeleyin suyunu sıkın.
Yumurta ,şeker ,süt ,sıvı yağ ,portakal rendesi ve suyunu karıştırıp iyice çırpın.
En son vanilya ve kabartma tozunu aldığı kadar unu ekleyip karıştın .
Borcama döküp 180 derecelik fırına verin.
Pişen kekin üzerini bir portakal suyu ile ıslatın.
Krema hazırlanışı; Süt, şeker ,un ,nişasta, yumurta iyice karıştırıp ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin .
En son vanilya ve tereyağ ekleyip ocağı kapatın .
Soğuyunca kekin üzerine dökün.
Portakal sosu yapılışı; Portakalların suyunu sıkıp içine nişasta ve şekeri ekleyip ocağa alın koyulaşıncaya kadar karıştırın.
Pişen sosu ılıdıktan sonra kekin en üstüne dökün üzerini süsleyin.
Portakallı Islak Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı