Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
1 adet yumurta
Yarım bardaktan biraz fazla şeker
Yarım şişeye yakın maden suyu
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 buçuk – 2 bardak un
Kabartma tozu
Vanilya
Portakal kabuğu rendesi
Portakallı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri uygunca beyazımsı renk alaka kadar mikser ile çırpıyoruz.
Akabinde tüm sıvı gereçleri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Sonra unu ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
Portakal kabuğunu kekin içine rendeleyip kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip son bir karıştırıyoruz.
Yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
Bir iki vurdurup evvelce ısıttığımız 180-200 derece fırında 20dk pişiriyoruz.
Piştikten sonra soğuk su dolu bir kaba kek kalıbını oturtursanız kek yapışmadan çıkacaktır.
Pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun .
Not: kek hamurunun kıvamı çok katı olmayacak akışkan bir yapıda olacak.
1 adet yumurta
Yarım bardaktan biraz fazla şeker
Yarım şişeye yakın maden suyu
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 buçuk – 2 bardak un
Kabartma tozu
Vanilya
Portakal kabuğu rendesi
Portakallı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri uygunca beyazımsı renk alaka kadar mikser ile çırpıyoruz.
Akabinde tüm sıvı gereçleri ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Sonra unu ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
Portakal kabuğunu kekin içine rendeleyip kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip son bir karıştırıyoruz.
Yağladığımız kek kalıbına döküyoruz.
Bir iki vurdurup evvelce ısıttığımız 180-200 derece fırında 20dk pişiriyoruz.
Piştikten sonra soğuk su dolu bir kaba kek kalıbını oturtursanız kek yapışmadan çıkacaktır.
Pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun .
Not: kek hamurunun kıvamı çok katı olmayacak akışkan bir yapıda olacak.