Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 portakal suyu yarım su bardağından fazla olmalı
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı zerdeçal (olmasada olur)
2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 kabartma tozu
1 vanilya
İsteğe bağlı damla çikolata
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hazırlanışı için yumurta ve şekeri rengi açılana denk çırpın.
Soyulmuş portakal suyu, sıvı yağ, süt ve portakal kabuğu rendesi ekleyip tekrar bir cins çırpın.
Son olarakta denetimli formda un, kabartma tozu, vanilin, zerdeçal ekleyip akıcı bir kıvam hazırlayın.
İsteğe bağlı damla çikolatası ekleyip yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün.
Evvelden ısıtılmış fırında denetimli formda 150-160c 40-45 dk pişirin.
Fırından çıkarmaya yakın kürdan testi yapıp pişip pişmediğinden emin olup fırından çıkarın.
Kekinizi istediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 portakal suyu yarım su bardağından fazla olmalı
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı zerdeçal (olmasada olur)
2,5 – 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 kabartma tozu
1 vanilya
İsteğe bağlı damla çikolata
Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hazırlanışı için yumurta ve şekeri rengi açılana denk çırpın.
Soyulmuş portakal suyu, sıvı yağ, süt ve portakal kabuğu rendesi ekleyip tekrar bir cins çırpın.
Son olarakta denetimli formda un, kabartma tozu, vanilin, zerdeçal ekleyip akıcı bir kıvam hazırlayın.
İsteğe bağlı damla çikolatası ekleyip yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün.
Evvelden ısıtılmış fırında denetimli formda 150-160c 40-45 dk pişirin.
Fırından çıkarmaya yakın kürdan testi yapıp pişip pişmediğinden emin olup fırından çıkarın.
Kekinizi istediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun
Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı