Portakallı Kek Tanımı İçin Materyaller
Keki için;
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
2 tane portakal kabuğu rendesi(ince rendelenmiş)
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Çikolata sosu için:
2 su bardağı süt (400gr)
1 paket hazır çikolata tozu (normal çikolata sosu tanımında 500 gram sütle yapılıyor ben ikiyüz gramlık bardakta yani iki su bardağı (400 gr) sütle hazırladım biraz daha koyu kıvam istediğim için)
Bardak ölçüm 250ml
Portakallı Kek Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şeker karıştırma kabında uygunca köpürene kadar çırpılır.
İçerisine portakal suyu, sıvı yağ, rendelenmiş portakal kabuğu rendesi ve vanilya eklenir.
En son olarak un ve kabartma tozu eklenerek çok az çırpılır.
Gerekirse spatula ile karıştırın .
Bütün kek tanımlarında un ve kabartma tozu ekledikten sonra fazla çırpmayın karıştırmanız bile kâfi olacak kek hamuru sönmemiş olur.
Kek kalıbınızı yeterlice her tarafına yağ gelecek biçimde yağlayın ve kek harcını boşaltıp kek kalıbını tezgahta sallayın kek harcı eşit halde yayılsın.
175°de alt üst fırında pişirin.
40 dakika sonra kürdan testi yapabilirsiniz.
Benim fırında tam 50 dakikada pişti.
Pişen keki soğumaya bırakın ve kek kalıbından çıkarın.
Sos için:küçük tencerenin içine süt ve çikolata sosunu alın uygunca karıştırarak ocakta yoğunlaşıp bir dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirin ve birinci sıcaklığı gidene kadar daima karıştırın (kabuk tutmaması için)
Kekin üzerine gezdirin.Dinlenmeye bırakın .
Dinlenen keki dilimlere keserek servis edebilirsiniz üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Keki için;
3 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
2 tane portakal kabuğu rendesi(ince rendelenmiş)
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Çikolata sosu için:
2 su bardağı süt (400gr)
1 paket hazır çikolata tozu (normal çikolata sosu tanımında 500 gram sütle yapılıyor ben ikiyüz gramlık bardakta yani iki su bardağı (400 gr) sütle hazırladım biraz daha koyu kıvam istediğim için)
Bardak ölçüm 250ml
Portakallı Kek Tanımı Yapılışı
Yumurta ve şeker karıştırma kabında uygunca köpürene kadar çırpılır.
İçerisine portakal suyu, sıvı yağ, rendelenmiş portakal kabuğu rendesi ve vanilya eklenir.
En son olarak un ve kabartma tozu eklenerek çok az çırpılır.
Gerekirse spatula ile karıştırın .
Bütün kek tanımlarında un ve kabartma tozu ekledikten sonra fazla çırpmayın karıştırmanız bile kâfi olacak kek hamuru sönmemiş olur.
Kek kalıbınızı yeterlice her tarafına yağ gelecek biçimde yağlayın ve kek harcını boşaltıp kek kalıbını tezgahta sallayın kek harcı eşit halde yayılsın.
175°de alt üst fırında pişirin.
40 dakika sonra kürdan testi yapabilirsiniz.
Benim fırında tam 50 dakikada pişti.
Pişen keki soğumaya bırakın ve kek kalıbından çıkarın.
Sos için:küçük tencerenin içine süt ve çikolata sosunu alın uygunca karıştırarak ocakta yoğunlaşıp bir dakika kaynattıktan sonra ocaktan indirin ve birinci sıcaklığı gidene kadar daima karıştırın (kabuk tutmaması için)
Kekin üzerine gezdirin.Dinlenmeye bırakın .
Dinlenen keki dilimlere keserek servis edebilirsiniz üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.