Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
1 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy patates
1 adet küçük soğan
1 adet küçük havuç
1 su bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı limon suyu
1 su bardağı su
2 çay kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kerevizimizi soyalım ve ister küp şeklinde ister yarım ay şeklinde doğrayıp limon ilaveli su dolu derin bir kabının içerisine aktaralım ve beş 10 dakika bu şekilde bekletelim.
Ardından yarım çay bardağı zeytinyağımızı derin bir tavamıza alalım.
İçerisine jülyen şekilde doğradığımız soğan ve havucu ilave edip biraz kavuralım.
Daha sonra tekrar yarım ay şeklinde doğradığımız patatesleri ilave edip onunlada biraz kavuralım.
Ardından kerevizleri ilave edip bir iki dönderdikten sonra üstüne tuzunu, şekerini, limon suyunu, portakal suyunu, normal suyu ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar yani kerevizler yumuşayana kadar pişirelim.
Daha sonra sıcak soğuk servis edebilirsiniz afiyet olsun
Not; Eğer eklediğiniz sular kerevizlerinizin yumuşamasına yetmeyecekse daha sonra çok az miktarda su ilavesi yapabilirsiniz.
Mayhoş bir tadı oluyor eğer çok ekşi gelir yiyemem derseniz limonu biraz azaltabilirsiniz ve şekeri 2,5 çay kaşığı yapabilirsiniz.
Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy patates
1 adet küçük soğan
1 adet küçük havuç
1 su bardağı portakal suyu
Yarım çay bardağı limon suyu
1 su bardağı su
2 çay kaşığı şeker
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Tuz
Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kerevizimizi soyalım ve ister küp şeklinde ister yarım ay şeklinde doğrayıp limon ilaveli su dolu derin bir kabının içerisine aktaralım ve beş 10 dakika bu şekilde bekletelim.
Ardından yarım çay bardağı zeytinyağımızı derin bir tavamıza alalım.
İçerisine jülyen şekilde doğradığımız soğan ve havucu ilave edip biraz kavuralım.
Daha sonra tekrar yarım ay şeklinde doğradığımız patatesleri ilave edip onunlada biraz kavuralım.
Ardından kerevizleri ilave edip bir iki dönderdikten sonra üstüne tuzunu, şekerini, limon suyunu, portakal suyunu, normal suyu ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar yani kerevizler yumuşayana kadar pişirelim.
Daha sonra sıcak soğuk servis edebilirsiniz afiyet olsun
Not; Eğer eklediğiniz sular kerevizlerinizin yumuşamasına yetmeyecekse daha sonra çok az miktarda su ilavesi yapabilirsiniz.
Mayhoş bir tadı oluyor eğer çok ekşi gelir yiyemem derseniz limonu biraz azaltabilirsiniz ve şekeri 2,5 çay kaşığı yapabilirsiniz.
Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı