Portakallı Kuru Üzümlü Kek Tanımı İçin Gereçler
4 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım portakalın suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 buçuk su bardağı un(+2 yemek kaşığı daha şayet gerekirse)
1 portakal kabuğu rendesi
Üzerine tercihen:
Kuru üzüm ve yulaf ezmesi
Portakallı Kuru Üzümlü Kek Tanımı Yapılışı
Çırpma kabına şeker ve yumurtayı alalım 4 dk kadar mikserle çırpalım.
Üzerine süt, portakal suyu, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
Daha sonra unu azar azar ekleyip kıvamını ayarlayalım ne sıvı ve katı olmasın orta akışkanlıkta olucak
Akabinde portakal kabuğu rendesini ek edelim.
Yağlayıp unlanmış kalıba harcı yayalım.
Tercihen üzerine bir kesim una bulanmış kuru üzüm ve yulaf ezmesi serpelim.
Daha sonra 180 derece ısınmış fırında birinci 40 dk kapağını açmadan hoş kızarana dek denetimli biçimde pişirelim.
Fırından alınca ılımasını bekleyip kalıptan çıkartalım. Afiyet olsun
4 yumurta
1 su bardağından 1 parmak az toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım portakalın suyu
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 buçuk su bardağı un(+2 yemek kaşığı daha şayet gerekirse)
1 portakal kabuğu rendesi
Üzerine tercihen:
Kuru üzüm ve yulaf ezmesi
Portakallı Kuru Üzümlü Kek Tanımı Yapılışı
Çırpma kabına şeker ve yumurtayı alalım 4 dk kadar mikserle çırpalım.
Üzerine süt, portakal suyu, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
Daha sonra unu azar azar ekleyip kıvamını ayarlayalım ne sıvı ve katı olmasın orta akışkanlıkta olucak
Akabinde portakal kabuğu rendesini ek edelim.
Yağlayıp unlanmış kalıba harcı yayalım.
Tercihen üzerine bir kesim una bulanmış kuru üzüm ve yulaf ezmesi serpelim.
Daha sonra 180 derece ısınmış fırında birinci 40 dk kapağını açmadan hoş kızarana dek denetimli biçimde pişirelim.
Fırından alınca ılımasını bekleyip kalıptan çıkartalım. Afiyet olsun