Portakallı Mavi Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
Yarım su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu ve vanilin
1 su bardağı un
Şerbeti için;
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Üzeri için;
Kremşanti
Portakal dilimleri
Portakallı Mavi Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kek hamuru için; yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
Ardından başka gereçleri ekleyip, çırpın kalıbınızı yağlayıp, kek hamurunu dökün.
180 derece fırında pişirin.
Kek piştikten sonra şerbeti döküyoruz, kek sıcak, şerbet soğuk olacak.
Son olarak soğuyan şerbetli kekin üzerine kremşanti ek ediyoruz.
Dilimlediğimiz revaniyi portakal dilimleriyle süslüyoruz. Afiyet olsun Sormak istediğiniz soru varsa yorum kısmından sorabilirsiniz
Portakallı Mavi Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
Yarım su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu ve vanilin
1 su bardağı un
Şerbeti için;
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Üzeri için;
Kremşanti
Portakal dilimleri
Portakallı Mavi Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Kek hamuru için; yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.
Ardından başka gereçleri ekleyip, çırpın kalıbınızı yağlayıp, kek hamurunu dökün.
180 derece fırında pişirin.
Kek piştikten sonra şerbeti döküyoruz, kek sıcak, şerbet soğuk olacak.
Son olarak soğuyan şerbetli kekin üzerine kremşanti ek ediyoruz.
Dilimlediğimiz revaniyi portakal dilimleriyle süslüyoruz. Afiyet olsun Sormak istediğiniz soru varsa yorum kısmından sorabilirsiniz
Portakallı Mavi Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı