Portakallı Pekmezli Kek Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı pekmez (Yarım)
1 portakal (Kabuğu rendesi suyu)
1’5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Portakallı Pekmezli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ile şekeri çırpıyoruz sonra sıvı gereçleri tek tek ekliyoruz.
Akabinde rendelediğimiz portakal kabuğu ve suyunu ek edin.
Un, vanilya, kabartma tozunu ekleyip yavaşça çırpıyoruz.
Yağladığımız kalıbı ekleyip 170 derecede 45 dakika pişiriyoruz (Fırınlara gere değişebilir) afiyet olsun
Portakallı Pekmezli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı pekmez (Yarım)
1 portakal (Kabuğu rendesi suyu)
1’5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Portakallı Pekmezli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ile şekeri çırpıyoruz sonra sıvı gereçleri tek tek ekliyoruz.
Akabinde rendelediğimiz portakal kabuğu ve suyunu ek edin.
Un, vanilya, kabartma tozunu ekleyip yavaşça çırpıyoruz.
Yağladığımız kalıbı ekleyip 170 derecede 45 dakika pişiriyoruz (Fırınlara gere değişebilir) afiyet olsun
Portakallı Pekmezli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı