Portakallı Pestil (Tamda Mevsiminde) Tanımı İçin Materyaller
1 kg portakal
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yağlı kağıt
Portakallı Pestil (Tamda Mevsiminde) Tanımı Yapılışı
Portakallar soyulur, tencerede nişasta hariç öbür gereçler eklenir. Düdüklü tencere tercihidir.
Portakallar 10 dk ya hamur üzere olacaktır. Sıcak sıcak blandirdan geçirilir.
Nişasta bir ölçü soğuk su ile açılır.
Portakal püresine eklenir.
Şeffaf bir hal alana kadar kaynatılır.
Yağlı kağıt üzerine ince zar biçiminde serilir. Yaklaşık 2 gün düzgün bir yerde kurutmaya alınır.
Fırınlarında kurutma programı olanlar 1 saatte kurutma yapabilirler. İster sade ister ceviz ve fındık sarılarak servis edilir. Afiyet olsun
1 kg portakal
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yağlı kağıt
Portakallı Pestil (Tamda Mevsiminde) Tanımı Yapılışı
Portakallar soyulur, tencerede nişasta hariç öbür gereçler eklenir. Düdüklü tencere tercihidir.
Portakallar 10 dk ya hamur üzere olacaktır. Sıcak sıcak blandirdan geçirilir.
Nişasta bir ölçü soğuk su ile açılır.
Portakal püresine eklenir.
Şeffaf bir hal alana kadar kaynatılır.
Yağlı kağıt üzerine ince zar biçiminde serilir. Yaklaşık 2 gün düzgün bir yerde kurutmaya alınır.
Fırınlarında kurutma programı olanlar 1 saatte kurutma yapabilirler. İster sade ister ceviz ve fındık sarılarak servis edilir. Afiyet olsun