Son konular

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Portakallı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
1 dilim limon

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatalım.
Kaynamaya başladıktan sonra limonu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın. Kek sıcak şerbet soğuk olacak.
Kek için derin bir kaba yumurta ve şekeri alarak 4-5 dakika çırpın, diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
Hamuru yağlanmış borcama dökün. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğe göre süsleyip servis edebilirsiniz.
Portakallı Revani Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Portakallı (Revani) Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 4 tane oda ısısında yumurta Yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı irmik 1 su bardağı oda ısısında (Ilık) yoğurt 1,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 tane portakal kabuğu rendesi Bazen kem hamuruna göz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı portakal suyu 1 su bardağı irmik 1 portakal kabuğu 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  • Soru
Haşhaşlı Portakallı Revani Çok Çok Lezzetli Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 3 kaşık yoğurt 1 su bardağı irmik 1 yemek kaşığı mavi haşhaş 1 su bardağı +1 su bardağından 2 parmak eksik un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin Şerbeti için; 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Haşhaşlı Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler 2 adet büyük uzunluk yumurta (l) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı toz şeker 6 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı mavi haşhaş 1 büyük uzunluk portakal kabuğu rendesi Yarım çay bardağı portakal suyu 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet portakal (kabuğunu rendeleyelim) Şerbeti için: 3 şu bardağı şeker 3,5 su bardağı su Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt