Portakallı (Revani) Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
4 tane oda ısısında yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı oda ısısında (Ilık) yoğurt
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane portakal kabuğu rendesi
Bazen kem hamuruna göz kararı mavi haşhaş koyuyorum çok yakıştırıyorum isteğe bağlı, şart değil )
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
İnce bir dilim limon
Portakallı (Revani) Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu ve ince bir dilim limonu koyun bırakın kaynasın.
Tam kaynamaya başlayınca da süreyi tütün 15 dakika sonra şerbeti ocaktan çekin soğumaya bırakın. Mutlaka şerbeti soğuk olmalı (Şerbet kaynayınca ocağı yarım yapıyorum)
Çırpma kabına yumurta, şekeri ve vanilyayı koyun mikserle 5 /6 dakika yüksek ayarda çırpılır. Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar kontrollü (Mikserim olmadığı için ben elimde çırpma teliyle çırptım )
Çırpmaya devam ediyoruz. Yoğurt, sıvı yağ ve irmiğide katalım. En sonda portakal kabuğunun rendesini ekleyelim ,unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve çok kısa çırpın.
Fırını 180 derecede alt üst ayarda önceden açıp ısıtalım. Sıvıyağ ile yağladığımız borcama harcı döküyoruz.
Tatlıyı sıcak fırında yaklaşık 40 -45 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim. İlk yarım saat fırını açmıyoruz çünkü kabarmaz.
Borcamlar altını iyi pişirmediği için tatlıyı fırının alt rafında pişirelim.
Pişen tatlıyı fırından çıkartıp 5 dakika tezgahta bekletin ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
Soğuk şerbeti tatlıya dökelim 2 -3 saat sonra dilimleyip servis edin. Birkaç saat dinlenince daha güzel oluyor. Afiyetle .
Portakallı (Revani) Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 tane oda ısısında yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı oda ısısında (Ilık) yoğurt
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane portakal kabuğu rendesi
Bazen kem hamuruna göz kararı mavi haşhaş koyuyorum çok yakıştırıyorum isteğe bağlı, şart değil )
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
İnce bir dilim limon
Portakallı (Revani) Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu ve ince bir dilim limonu koyun bırakın kaynasın.
Tam kaynamaya başlayınca da süreyi tütün 15 dakika sonra şerbeti ocaktan çekin soğumaya bırakın. Mutlaka şerbeti soğuk olmalı (Şerbet kaynayınca ocağı yarım yapıyorum)
Çırpma kabına yumurta, şekeri ve vanilyayı koyun mikserle 5 /6 dakika yüksek ayarda çırpılır. Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar kontrollü (Mikserim olmadığı için ben elimde çırpma teliyle çırptım )
Çırpmaya devam ediyoruz. Yoğurt, sıvı yağ ve irmiğide katalım. En sonda portakal kabuğunun rendesini ekleyelim ,unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve çok kısa çırpın.
Fırını 180 derecede alt üst ayarda önceden açıp ısıtalım. Sıvıyağ ile yağladığımız borcama harcı döküyoruz.
Tatlıyı sıcak fırında yaklaşık 40 -45 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim. İlk yarım saat fırını açmıyoruz çünkü kabarmaz.
Borcamlar altını iyi pişirmediği için tatlıyı fırının alt rafında pişirelim.
Pişen tatlıyı fırından çıkartıp 5 dakika tezgahta bekletin ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
Soğuk şerbeti tatlıya dökelim 2 -3 saat sonra dilimleyip servis edin. Birkaç saat dinlenince daha güzel oluyor. Afiyetle .
Portakallı (Revani) Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı