Son konular

Portakallı (Revani) Tatlısı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Portakallı (Revani) Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
4 tane oda ısısında yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı oda ısısında (Ilık) yoğurt
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tane portakal kabuğu rendesi
Bazen kem hamuruna göz kararı mavi haşhaş koyuyorum çok yakıştırıyorum isteğe bağlı, şart değil )
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
İnce bir dilim limon

Portakallı (Revani) Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetini hazırlayalım. Tencereye şekeri, suyu ve ince bir dilim limonu koyun bırakın kaynasın.
Tam kaynamaya başlayınca da süreyi tütün 15 dakika sonra şerbeti ocaktan çekin soğumaya bırakın. Mutlaka şerbeti soğuk olmalı (Şerbet kaynayınca ocağı yarım yapıyorum)
Çırpma kabına yumurta, şekeri ve vanilyayı koyun mikserle 5 /6 dakika yüksek ayarda çırpılır. Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar kontrollü (Mikserim olmadığı için ben elimde çırpma teliyle çırptım )
Çırpmaya devam ediyoruz. Yoğurt, sıvı yağ ve irmiğide katalım. En sonda portakal kabuğunun rendesini ekleyelim ,unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve çok kısa çırpın.
Fırını 180 derecede alt üst ayarda önceden açıp ısıtalım. Sıvıyağ ile yağladığımız borcama harcı döküyoruz.
Tatlıyı sıcak fırında yaklaşık 40 -45 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim. İlk yarım saat fırını açmıyoruz çünkü kabarmaz.
Borcamlar altını iyi pişirmediği için tatlıyı fırının alt rafında pişirelim.
Pişen tatlıyı fırından çıkartıp 5 dakika tezgahta bekletin ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
Soğuk şerbeti tatlıya dökelim 2 -3 saat sonra dilimleyip servis edin. Birkaç saat dinlenince daha güzel oluyor. Afiyetle .
Portakallı (Revani) Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Portakallı Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı sıvı yağ 1.5 su bardağı un 2 paket kabartma tozu 1 paket şekerli vanilya 1 portakal kabuğu rendesi Şerbeti için; 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su 1 dilim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
  • Soru
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1.5 su bardağı un 1 paket vanilya şekeri 1 paket kabartma tozu 1 portakal kabuğu rendesi Şerbeti için; 3.5 su bardağı şeker 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu 3.5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı irmik 1 su bardağı un 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet portakal (kabuğunu rendeleyelim) Şerbeti için: 3 şu bardağı şeker 3,5 su bardağı su Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 çay bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı portakal suyu 1 su bardağı irmik 1 portakal kabuğu 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3,5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
  • Soru
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için 2 su bardağı toz şeker 3 su bardağı su 2 3 damla limon su Keki için 3 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı şeker 1 su bardağı irmik 1,5 su bardağı un 2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Portakal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Üst Alt