Portakallı Revani Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
3.5 su bardağı şeker
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
3.5 su bardağı su
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
Şekeri ve yumurtayı mikser yardımıyla yeterlice köpürene kadar karıştırın.
Daha sonra başka gereçler ek edip çırpılır.
Yağlanmış büyük uzunluk borcama dökülür.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir.
5 dakika ön sıcağı çıktıktan sonra dilimlenir ve şerbeti üzerine dökülür. Deneyecek olan herkese afiyet olsun
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1.5 su bardağı un
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
3.5 su bardağı şeker
1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
3.5 su bardağı su
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
Şekeri ve yumurtayı mikser yardımıyla yeterlice köpürene kadar karıştırın.
Daha sonra başka gereçler ek edip çırpılır.
Yağlanmış büyük uzunluk borcama dökülür.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir.
5 dakika ön sıcağı çıktıktan sonra dilimlenir ve şerbeti üzerine dökülür. Deneyecek olan herkese afiyet olsun
Portakallı Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı