Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 su portakal suyu
Keki için;
1 çay bardağı şeker (ajda bardak)
1 çay bardağı sıvı yağ (ajda bardak)
4 adet yumurta
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakalın suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti hazırlayalım. Tüm materyalleri tencereye alıp kaynatalım.
Kaynayınca altını kısalım ve 5 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
Yumurta ve şekeri şeker eriyene dek çırpalım.
Sonrasında tüm sıvı gereçleri ek edip güzelce çırpalım.
İrmiği ek edelim.
Un ,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim.
Kek hamuru kıvamına gelince yağlı tepsiye harcı dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
İlk sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti döküyoruz.
Kürdanla delikler açalım ki şerbeti daha süratli çeksin.
3- 4 saat dinlendirin ve servise hazırdır. Afiyet olsun
Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Şerbeti için
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 su portakal suyu
Keki için;
1 çay bardağı şeker (ajda bardak)
1 çay bardağı sıvı yağ (ajda bardak)
4 adet yumurta
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı yoğurt
1 portakal kabuğu rendesi
1 portakalın suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti hazırlayalım. Tüm materyalleri tencereye alıp kaynatalım.
Kaynayınca altını kısalım ve 5 dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
Yumurta ve şekeri şeker eriyene dek çırpalım.
Sonrasında tüm sıvı gereçleri ek edip güzelce çırpalım.
İrmiği ek edelim.
Un ,vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave edelim.
Kek hamuru kıvamına gelince yağlı tepsiye harcı dökelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
İlk sıcağı çıktıktan sonra soğuyan şerbeti döküyoruz.
Kürdanla delikler açalım ki şerbeti daha süratli çeksin.
3- 4 saat dinlendirin ve servise hazırdır. Afiyet olsun
Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı