Son konular

Portakallı Revani

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Portakallı Revani Tanımı İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yarım portakal kabuğu
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

Portakallı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için; şeker ve suyu tencereye koyun. 5-10 dakika kaynatın ve soğumaya bırakın.
Kek için; yumurta ve şekeri çırpın. Üzerine sırasıyla yoğurt ve yağ koyun karıştırın.
Daha sonra kalan tüm gereçleri eleyerek ekleyin ve güzelce karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Ben şerbeti ılık, keki de birinci sıcaklığı geçtikten sonra birleştirdim şerbet ile.
Daha sonra revaniyi dilimledim soğumaya bıraktım. Deneyecek olanlara kolay gelsin. Afiyet olsun.
Revani şerbeti çok şekerli olmadığı için yedikçe yenecek bir tanım. Bence hafif oldu tadı epeyce hoş.
Portakal kabuğu revaniye yakışan bir meyve. Birinci kez denedim portakallı lakin revaninin sade hali bence daha hoş.
Portakallı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt