Portakallı Şam Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
250 gram aşırı yumuşak margarin
500 gram şeker (22 yemek kaşığı)
1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
4 adet yumurta
Kulak memesi kıvamında un
Portakallı Şam Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağ ile şeker mixerle koyulaşıncaya kadar çırpılır.
Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu, karbonat, yumurta ve un ilavesiyle kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
Mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp hafif yayarak toz şekere ön yüzü bastırılıp yağlı kağıda dizilir.
160 derecelik fırında pembeleşinceye kadar orta rafda pişirilir.
Portakallı Şam Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram aşırı yumuşak margarin
500 gram şeker (22 yemek kaşığı)
1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu
4 adet yumurta
Kulak memesi kıvamında un
Portakallı Şam Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağ ile şeker mixerle koyulaşıncaya kadar çırpılır.
Portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu, karbonat, yumurta ve un ilavesiyle kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
Mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp hafif yayarak toz şekere ön yüzü bastırılıp yağlı kağıda dizilir.
160 derecelik fırında pembeleşinceye kadar orta rafda pişirilir.
Portakallı Şam Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı