Son konular

Portakallı Şekerpare

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
125 gram tereyağ yahut margarin
2 yumurta (1 adedinin sarısı yüzeyi için ayrılacak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
Alabildiğine un (dikkatli ekleyin lütfen)
Hamur kulak göğsü yumuşaklığında olacak)
Yüzeyi için:
1 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı kaynatmış olduğumuz şerbet
İsteğe bağlı olarak fındık yahut badem
Şerbeti:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu
Çeyrek limon

Portakallı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbeti için su, şeker, yarım çay bardağı portakal suyu ve çeyrek limon dilimini tencereye alıp kaynatın 15 dk kaynatıp soğumaya alın.
Hamuru için un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın.
Kulak göğsü kıvamında hamuru hazırlayın.
Yuvarlak ya da benim yaptığım üzere oval formlar verip evvelce ısıttığımız 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından aldığımız şekerparelere birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökün.
Şerbeti yeterlice çekene kadar bekleyin.
Süslemek için isteğe bağlı fıstık ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Portakallı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Altın Sarısı Şerbetiyle Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak) 125 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un Şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için 1 su bardağı portakal suyu 2 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker Hamuru 2.5 su bardağı un 3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığı) 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı toz şeker (pudra şekeri de olabilir) 2 adet yumurta (1 inin sarısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Pastane Metodu Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ 2 adet yumurta ( 1 adedinin sarısı yüzeyi için ayrılacak) Yarım çay bardağı sıvı yağ Yarım çay bardağı irmik Yarım çay bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Limon kabuğu rendesi ( portakal da olur) 4,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Tam Ölçülü Portakal Soslu Şekerpare (Çok Hafif) Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su Yarım çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu Çeyrek limon Kullandığım su bardağı ölçüsü 250 ml aman dikkat Hamuru için 125 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Portakallı Şekerpare Tarifi İcin Malzemeler *12 (yarım) margarin *1 yumurta (Sarısı uzeri icin ayrılacak) *1 cay bardağı toz şeker *2, 5 yemek kaşığı irmik *1 paket kabartma tozu *1 paket vanilin *1 portakal kabuğu rendesi *2, 5 3 bardak un ŞERBETİ *2 su bardağı toz şeker *2 su bardağı su *3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt