Son konular

Portakallı Şekerpare

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için
1 su bardağı portakal suyu
2 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Hamuru
2.5 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığı)
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı toz şeker (pudra şekeri de olabilir)
2 adet yumurta (1 inin sarısı ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 tane portakal kabuğu
Üzeri için..
1 yumurta sarısı
Fındık

Portakallı Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak portakal suyu, toz şeker ve suyu bir tencereye alalım ocağa koyalım. 15 dakika kaynatalım soğumaya alalım.
İlk olarak oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağını, toz şekeri ,irmik ,yumurta ,kabartma tozu, vanilin portakal kabuğu hepsini elimizle güzelce birbirine yedirecek biçimde karıştıralım. Unu azar azar ek edip ele yapışmayan hamur elde edelim.
Yuvarlak hal verelim üzerine yumurta sarısını sürelim ve üstüne bir adet fındık batıralım.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişene kadar pişiriyoruz.
Pişen şekerpareleri birinci sıcaklığı çıkınca soğumuş olan şerbeti üzerinde gezdirelim.
Üstünü örtelim şerbeti yeterli çeksin diye dinlenmeye bırakalım.
Portakallı Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Portakallı Şekerpare Tarifi İcin Malzemeler *12 (yarım) margarin *1 yumurta (Sarısı uzeri icin ayrılacak) *1 cay bardağı toz şeker *2, 5 yemek kaşığı irmik *1 paket kabartma tozu *1 paket vanilin *1 portakal kabuğu rendesi *2, 5 3 bardak un ŞERBETİ *2 su bardağı toz şeker *2 su bardağı su *3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Altın Sarısı Şerbetiyle Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak) 125 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un Şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Portakallı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ yahut margarin 2 yumurta (1 adedinin sarısı yüzeyi için ayrılacak Yarım çay bardağı sıvıyağ Yarım çay bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı irmik 1 paket vanilya 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 portakal kabuğu rendesi Alabildiğine un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Şekerpare Tanımı İçin Materyaller 3 adet yumurta (Sarının biri üzeri için) Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Portakal rendesi 1 tatlı kaşığı Aldığı kadar un (Ben 3 bardak kulandım) Şerbeti için; 2.5 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 100 gram oda ısısında tereyağı (Veya margarin) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı pudraşekeri 2 adet yumurta ( 1 inin sarısı üzerine sürmek için ) 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un (kontrollü eklenecek) Şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt