Portakallı Şekerpare Tarifi İcin Malzemeler
*12 (yarım) margarin
*1 yumurta (Sarısı uzeri icin ayrılacak)
*1 cay bardağı toz şeker
*2, 5 yemek kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*1 portakal kabuğu rendesi
*2, 5 3 bardak un
ŞERBETİ
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*3 damla limon
Portakallı Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Once şerbetini hazırlamak icin şeker ve suyu bir tencereye koyup ocağın ustune alalım
*Ve şeker eriyinceye kadar surekli karıştıralım
*Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve 25 dk kısık ateşte kaynatıp sonra soğumaya bırakalım
*Diğer tarafta margarini koyup (ben mikro dalgada 1 dk kadar tuttum )
*Yumuşayınca diğer malzemeleri de ilave eder ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
*Yağlanmış tepsiye elimizde şekil vererek dizelim Uzerine yumurta sarısını surelim Fırına surelim
*Uzeri kızarana kadar pişirelim
*Ben 25 dk pişirdim
*Fırından cıkarınca ilk sıcaklığı gecince ılımış olan şerbetin icine atıp alt ust yaparak şerbeti cekmesi sağlanır ve servis yapılacak tepsiye alınır Arzuya gore uzeri antep fıstıkla suslenir
Afiyet olsun
*12 (yarım) margarin
*1 yumurta (Sarısı uzeri icin ayrılacak)
*1 cay bardağı toz şeker
*2, 5 yemek kaşığı irmik
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*1 portakal kabuğu rendesi
*2, 5 3 bardak un
ŞERBETİ
*2 su bardağı toz şeker
*2 su bardağı su
*3 damla limon
Portakallı Şekerpare Tarifi Yapılışı
1
*Once şerbetini hazırlamak icin şeker ve suyu bir tencereye koyup ocağın ustune alalım
*Ve şeker eriyinceye kadar surekli karıştıralım
*Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısalım ve 25 dk kısık ateşte kaynatıp sonra soğumaya bırakalım
*Diğer tarafta margarini koyup (ben mikro dalgada 1 dk kadar tuttum )
*Yumuşayınca diğer malzemeleri de ilave eder ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
*Yağlanmış tepsiye elimizde şekil vererek dizelim Uzerine yumurta sarısını surelim Fırına surelim
*Uzeri kızarana kadar pişirelim
*Ben 25 dk pişirdim
*Fırından cıkarınca ilk sıcaklığı gecince ılımış olan şerbetin icine atıp alt ust yaparak şerbeti cekmesi sağlanır ve servis yapılacak tepsiye alınır Arzuya gore uzeri antep fıstıkla suslenir
Afiyet olsun