Son konular

Portakallı Sütlaç

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Portakallı Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
1.5 l süt (Yaklaşık 7.5 su bardağı)
1 dolu su bardağı şeker
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1 portakal kabuğu rendesi (Yaklaşık 2 yemek kaşığı)
Yarım çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı tereyağı

Portakallı Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçlerimizi yıkayıp bir tencereye alıp, yarım çay bardağı sıcak suda yarım saat bu biçimde bekletiyoruz.
Akabinde soğuk sütü pirinçlerimizin üzerine ek edip, tencereyi orta ateşte ocağımıza alıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.
Pirinçler biraz canlı kalacak halde olduğunda şekeri ve portakal kabuğu rendesini içerisine ek edip güzelce karıştırıyoruz.
1-2 dakika bu türlü kaynadıktan sonra nişastayı yarım şu bardağı sütle açıp tenceremizin içine yavaş yavaş karıştırarak içine ek ediyoruz.
Sütlaç yoğunlaştıktan sonra tereyağını koyup, tenceremizin altını kapatıyoruz.
Eşit bir biçimde güveçlere sütlacı paylaştırıyoruz yarısından biraz az su dolu tepsinin içine güveçlerimizi yerleştiriyoruz.
Fırına vermeden sütlaçlarımızın üstü biraz kabuk tutmaya başlayınca birer çimdik üzerlerine şeker serpiştirip max ayarda üstleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Portakallı Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt