Portakallı Tahin Helvası Tanımı İçin Gereçler
500 gram sade tahin helvası
1,5 yemek kaşığı pekmez
1 elma
1 portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tane portakal suyu
Üzeri İçin
Ceviz içi
Nar
Portakallı Tahin Helvası Tanımı Yapılışı
Helvayı çatal ile güzelce ezelim.
Üzerine pekmezi, tarçını, elmayı ve portakal kabuğu rendesini koyup güzelce karıştıralım.
Küçük güveçlere eşit ölçüde koyalım.
Üzerine portakal suyunu da eşit formda dökelim.
Fırın tepsisine su koyup güveçleri yerleştirelim fırına verelim.
Helva eriyene kadar pişirelim çıkarıp üzerini ceviziçi ve nar ile süsleyip sıcak servis yapalım. Afiyet olsun
500 gram sade tahin helvası
1,5 yemek kaşığı pekmez
1 elma
1 portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tane portakal suyu
Üzeri İçin
Ceviz içi
Nar
Portakallı Tahin Helvası Tanımı Yapılışı
Helvayı çatal ile güzelce ezelim.
Üzerine pekmezi, tarçını, elmayı ve portakal kabuğu rendesini koyup güzelce karıştıralım.
Küçük güveçlere eşit ölçüde koyalım.
Üzerine portakal suyunu da eşit formda dökelim.
Fırın tepsisine su koyup güveçleri yerleştirelim fırına verelim.
Helva eriyene kadar pişirelim çıkarıp üzerini ceviziçi ve nar ile süsleyip sıcak servis yapalım. Afiyet olsun