Son konular

Portakallı Tahin Helvası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Portakallı Tahin Helvası Tanımı İçin Gereçler
500 gram sade tahin helvası
1,5 yemek kaşığı pekmez
1 elma
1 portakal kabuğu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tane portakal suyu
Üzeri İçin
Ceviz içi
Nar

Portakallı Tahin Helvası Tanımı Yapılışı

Helvayı çatal ile güzelce ezelim.
Üzerine pekmezi, tarçını, elmayı ve portakal kabuğu rendesini koyup güzelce karıştıralım.
Küçük güveçlere eşit ölçüde koyalım.
Üzerine portakal suyunu da eşit formda dökelim.
Fırın tepsisine su koyup güveçleri yerleştirelim fırına verelim.
Helva eriyene kadar pişirelim çıkarıp üzerini ceviziçi ve nar ile süsleyip sıcak servis yapalım. Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Portakallı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı irmik 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı portakal suyu 1 portakalın kabuğu Portakallı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İrmiği kokusu çıkana kadar tereyağında kavuralım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Buram Buram Mis Kokulu Portakallı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı irmik 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ Şerbeti için 1,5 su bardağı su 1 su bardağı şeker 1 su bardağı portakal suyu 1 yemek kaşığı kadar rendelenmiş portakal kabuğu Buram Buram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Fırında Portakal Ve Limonlu Helva Suflesi (Müthiş Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 1/2 (yarım) kilo tahin helvası 1/2 (yarım) adet limon 3 adet portakal 3 çay kaşığı tarçın 3 tatlı kaşığı dövülmüş fıstık Kapları yağlamak için: Sıvı yağ Fırında Portakal Ve Limonlu Helva Suflesi (Müthiş Lezzet)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Yufkalı Tahin Helvası Tarifi Resimli Yufkalı Tahin Helvası Tarifi Malzemeler 2 adet yufka 200 gr sade helva 1 yemek kaşığı mısırozu yağı Ustu icin: 6 yemek kaşığı pudra şekeri 2 tatlı kaşığı tarcın Hazırlanışı Helvayı catalla ezin Yufkaları ust uste koyup once 4'e, sonra 8'e bolun Ucgen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Macun Kıvamında Cevizli Portakallı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı irmik 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı tereyağı (50 gr) 1 su bardağı iri kıyım ceviz 1 portakal kabuğu rendesi Şerbeti için; 2 su bardağı süt 1,5 su bardağı toz şeker Su bardağı ölçüsü (200 ml) Çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt