Portakallı Tarçınlı Kış Keki (Jöleli) Tarifi İçin Malzemeler
(1 su bardak ölçüsü 200 ml)
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağından az fazla sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağından 1 parmak eksik portakal suyu
2 su bardağı un
1 çay bardağı kadar ceviz (Ceviz koymayacaksanız unu 1 yemek kaşığı daha ekleyin)
2 tatlı kaşığı tarçın (İsteğe göre ayarlanabilir)
Portakal jölesi için;
1,5 su bardağı portakal suyu
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı şeker
Portakallı Tarçınlı Kış Keki (Jöleli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Portakallı tarçınlı nefis kış keki ile merhaba jöleli kışa yakışan bu güzel keki mutlaka kaydedip deneyin çocuklarınız misafirleriniz tadına kokusuna bayılacak işte tarifi
Kekimizi yapmak için önce yumurtayla şekeri 3-4 dakika boyunca köpürüp beyazlaşana kadar mikser ile çırpıyoruz(mikser yoksa çırpıcı ile de olur).
Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemelerimizin hepsini ekleyip karıştırıyoruz.
En son unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
Kek kalıbını tereyağ veya margarin ile yağlayıp kek harcımız dökülüyor.
Önceden ısıttığımız 165° fırında 40-45 dk kadar pişiriyoruz kürdan veya çatalla kontrol edebilirsiniz.
Piştikten bir kaç dk sonra ters çevirelim.
Portakal jölesi için portakal suyunu şekeri nişastayı karıştırarak kısık ateşte pişirelim kaynayınca altını kapatıp ilk sıcaklığı geçince kekimizin üzerine gezdirerek dökelim.
Ve nefis kekimiz hazır afiyet olsun Deneyenlerden fotoğraf bekliyorum yorum da yaparsanız sevinirim Not; portakal suyunu daha fazla koymayın kek harcı fazla cıvık olursa içi hamur kalır iyi pişmez.
Portakallı Tarçınlı Kış Keki (Jöleli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
(1 su bardak ölçüsü 200 ml)
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağından az fazla sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
Yarım su bardağından 1 parmak eksik portakal suyu
2 su bardağı un
1 çay bardağı kadar ceviz (Ceviz koymayacaksanız unu 1 yemek kaşığı daha ekleyin)
2 tatlı kaşığı tarçın (İsteğe göre ayarlanabilir)
Portakal jölesi için;
1,5 su bardağı portakal suyu
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı şeker
Portakallı Tarçınlı Kış Keki (Jöleli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Portakallı tarçınlı nefis kış keki ile merhaba jöleli kışa yakışan bu güzel keki mutlaka kaydedip deneyin çocuklarınız misafirleriniz tadına kokusuna bayılacak işte tarifi
Kekimizi yapmak için önce yumurtayla şekeri 3-4 dakika boyunca köpürüp beyazlaşana kadar mikser ile çırpıyoruz(mikser yoksa çırpıcı ile de olur).
Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemelerimizin hepsini ekleyip karıştırıyoruz.
En son unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
Kek kalıbını tereyağ veya margarin ile yağlayıp kek harcımız dökülüyor.
Önceden ısıttığımız 165° fırında 40-45 dk kadar pişiriyoruz kürdan veya çatalla kontrol edebilirsiniz.
Piştikten bir kaç dk sonra ters çevirelim.
Portakal jölesi için portakal suyunu şekeri nişastayı karıştırarak kısık ateşte pişirelim kaynayınca altını kapatıp ilk sıcaklığı geçince kekimizin üzerine gezdirerek dökelim.
Ve nefis kekimiz hazır afiyet olsun Deneyenlerden fotoğraf bekliyorum yorum da yaparsanız sevinirim Not; portakal suyunu daha fazla koymayın kek harcı fazla cıvık olursa içi hamur kalır iyi pişmez.
Portakallı Tarçınlı Kış Keki (Jöleli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı