Portakallı Ve Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Gereçler
4 yumurta (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
1 su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
yarım silme çay kaşığı karbonat
1 portakal kabuğu rendesi (Limon da olabilir)
2 su bardağı un (Kontrollü olarak)
Şerbeti İçin
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 kaç damla limon
Üzeri İçin
2 paket kremşanti
1 buçuk su bardağı soğuk süt
Portakallı Ve Haşhaşlı Revani Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbeti kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonrada kısık ateşte 5 dakika kaynattım ve limon suyu sıkarak biraz daha kaynattıktan sonra soğumaya bıraktım.
Şerbeti soğuk, tatlı sıcak olacak (Fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra, birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet dökülmeli, çabucak dökmeyin)
Yumurta ve şekeri kremşanti kıvamına gelene kadar çırptım.
Yoğurt ve sıvı yağıda ek edip yavaşça çırpmaya devam ettim.
İrmik ve haşhaşı da içine koyup tekrar yavaşça çırptıktan sonra un, kabartma tozu karbonat ve portakal kabuğunu ek ettim.
Onları da çırptıktan sonra borcama döküp 170 derecelik fırında pişirdim.
Fırından çıkan revaninin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine şerbeti yavaş yavaş her yerine gelecek biçimde döktüm.
Son olarak tatlı soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine düzgünce yaydırdım. Afiyet olsun.
4 yumurta (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
1 su bardağı mavi haşhaş
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
yarım silme çay kaşığı karbonat
1 portakal kabuğu rendesi (Limon da olabilir)
2 su bardağı un (Kontrollü olarak)
Şerbeti İçin
4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 kaç damla limon
Üzeri İçin
2 paket kremşanti
1 buçuk su bardağı soğuk süt
Portakallı Ve Haşhaşlı Revani Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbeti kaynayana kadar orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonrada kısık ateşte 5 dakika kaynattım ve limon suyu sıkarak biraz daha kaynattıktan sonra soğumaya bıraktım.
Şerbeti soğuk, tatlı sıcak olacak (Fırından çıktıktan 3-4 dakika sonra, birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet dökülmeli, çabucak dökmeyin)
Yumurta ve şekeri kremşanti kıvamına gelene kadar çırptım.
Yoğurt ve sıvı yağıda ek edip yavaşça çırpmaya devam ettim.
İrmik ve haşhaşı da içine koyup tekrar yavaşça çırptıktan sonra un, kabartma tozu karbonat ve portakal kabuğunu ek ettim.
Onları da çırptıktan sonra borcama döküp 170 derecelik fırında pişirdim.
Fırından çıkan revaninin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine şerbeti yavaş yavaş her yerine gelecek biçimde döktüm.
Son olarak tatlı soğuduktan sonra kremşantiyi üzerine düzgünce yaydırdım. Afiyet olsun.