Portakallı Ve Kakaolu Kurabiye (Tek Hamurdan İki Farklı Kurabiye) Tanımı İçin Materyaller
150 gram tereyağı yahut margarin
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket toz vanilin
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı nişasta
Un
Portakallı Ve Kakaolu Kurabiye (Tek Hamurdan İki Farklı Kurabiye) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri bir kaba alınarak harmanlanır.
Üzerine sıvı yağ, yumurta, vanilin, kabartma tozu, nişasta eklenerek harmanlanmaya devam edilir. Un ölçülü bir halde eklenir.
Kıvam alan hamur iki modüle bölünür. Bir modülüne kakao eklenip yoğurulur.
Öbür modülüne da portakal kabuğu rendesi eklenip yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde modüller alınarak yuvarlanan kurabiye hamuru tepsiye dizilir.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsuuun
150 gram tereyağı yahut margarin
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket toz vanilin
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı nişasta
Un
Portakallı Ve Kakaolu Kurabiye (Tek Hamurdan İki Farklı Kurabiye) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekeri bir kaba alınarak harmanlanır.
Üzerine sıvı yağ, yumurta, vanilin, kabartma tozu, nişasta eklenerek harmanlanmaya devam edilir. Un ölçülü bir halde eklenir.
Kıvam alan hamur iki modüle bölünür. Bir modülüne kakao eklenip yoğurulur.
Öbür modülüne da portakal kabuğu rendesi eklenip yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde modüller alınarak yuvarlanan kurabiye hamuru tepsiye dizilir.
180 derece evvelden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. Afiyet olsuuun