Portakallı Ve Tavuklu Pilav nasıl yapılır
Portakallı Ve Tavuklu Pilav yapılışı
Portakallı Ve Tavuklu Pilav malzemeleri:
1 kg iri parca tavuk goğus eti
2 su bardağı basmati pirinc veya uzun taneli pirinc
75 gr posası alınmış tereyağı
12 su bardağı kıyılmış badem (kabukları cıkarılmış)
1 su bardağı toz şeker
1 baş soğan
12 tatlı kaşığı safran
14 su bardağı şam fıstığı (kabukları cıkarılmış)
2 portakal
karabiber
tuz
Portakallı Ve Tavuklu Pilav hazırlanışı:
Portakalların kabuklarını soyun ve cok ince, 3 cm uzunluğunda kesin Kucuk bir tencerede kaynattığınız suya atıp 5 dakika kadar kaynatın Daha sonra suzup soğuk sudan gecirin ve bir kenara bırakın 1 su bardağı kaynayan suda şekeri eritin ve icine portakal kabuklarını atın 5 dakika daha, şurup koyulaşıncaya kadar birlikte kaynatın Daha sonra ateşten alın
Tavada tereyağının ucte birini kızdırın ve icine kabuklarını cıkartıp ince dilimler halinde doğradığınız bademleri atın Bademler altın rengi alıncaya kadar orta ateşte kavurup kevgirle bir tabağa cıkanın Tavaya biraz daha tereyağı ekleyerek kızdırın ve icinde tavuk etlerıni cevirerek altın rengi alıncaya kadar kızanın
Kızarmış tavukları tavadan cıkaran ve tuz karabiber ekin Bu arada tavada kalan yağı atmayın Soğanı soyun ve ince yuvarlak halkalar halinde doğrayın Tavada tavuklardan kalan yağa atıp, orta ateşte yakmadan biraz kahverengi oluncaya kadar 8 dakika kavurun 1 su bardağı sıcak suyu soğanların uzerine ilave edin ve kaynatın Su hafif kahverengi bir renk alınca icine tavuk etlerini koyun ve bir kapakla kapatarak 20 dakika hafif hafif kaynatarak pişirin 8 su bardağı suyu buyuk bir tencerede kaynatın ve icine yıkanmış pirinci ve 1 corba kaşığı tuzu atın Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatın Daha sonra pirinci suzun ve tekrar tencere¬ye koyun
İcinde portakal kabuklarını kaynattığınız şuruptan portakal kabuklanını cıkarıp bir tabağa alın Kalan şurubu pirincin uzerine dokun ve karıştırın
Daha sonra derin bir fırın kabını yağlayıp icine pirincin yarısını dokerek bir kaşıkla yayın Pişmiş tavuk parcalarını ve soğanları pirincin uzerine dizin Tavuğun pişme suyunun yarısını uzerine dokun Kavrulmuş bademlerin ve portakal kabuklarının yarısını etlerin uzerine serpin Kalan pirinci tavukların uzerine yayın Kalan tavuk suyunu ve 2 corba kaşığı sıcak suda erittiğiniz safranı da uzerine dokun ve fırın kabını bir kapakla veya aluminyum kağıtla kapatarak 150 derecede kızdırılmış fırında 40 dakika kadar pişirin
Pilav piştikten sonra, ustteki pilavı bir servis kabının dibine serin Pilavın cepecevre etrafına tavuk parcalarını dizin Dipte kalan pilavı tavuk parcalarının orta kısmına yani servis kabının ortasına tepeleme koyun, uzerine fıstıkları, kalan portakal kabuklarını ve bademleri serperek hemen sıcak sıcak servis yapın Afiyet olsun
imagesportakallivetavuklupilavtarifiresimli5ad40c9e7ed49
Portakallı Ve Tavuklu Pilav yapılışı
Portakallı Ve Tavuklu Pilav malzemeleri:
1 kg iri parca tavuk goğus eti
2 su bardağı basmati pirinc veya uzun taneli pirinc
75 gr posası alınmış tereyağı
12 su bardağı kıyılmış badem (kabukları cıkarılmış)
1 su bardağı toz şeker
1 baş soğan
12 tatlı kaşığı safran
14 su bardağı şam fıstığı (kabukları cıkarılmış)
2 portakal
karabiber
tuz
Portakallı Ve Tavuklu Pilav hazırlanışı:
Portakalların kabuklarını soyun ve cok ince, 3 cm uzunluğunda kesin Kucuk bir tencerede kaynattığınız suya atıp 5 dakika kadar kaynatın Daha sonra suzup soğuk sudan gecirin ve bir kenara bırakın 1 su bardağı kaynayan suda şekeri eritin ve icine portakal kabuklarını atın 5 dakika daha, şurup koyulaşıncaya kadar birlikte kaynatın Daha sonra ateşten alın
Tavada tereyağının ucte birini kızdırın ve icine kabuklarını cıkartıp ince dilimler halinde doğradığınız bademleri atın Bademler altın rengi alıncaya kadar orta ateşte kavurup kevgirle bir tabağa cıkanın Tavaya biraz daha tereyağı ekleyerek kızdırın ve icinde tavuk etlerıni cevirerek altın rengi alıncaya kadar kızanın
Kızarmış tavukları tavadan cıkaran ve tuz karabiber ekin Bu arada tavada kalan yağı atmayın Soğanı soyun ve ince yuvarlak halkalar halinde doğrayın Tavada tavuklardan kalan yağa atıp, orta ateşte yakmadan biraz kahverengi oluncaya kadar 8 dakika kavurun 1 su bardağı sıcak suyu soğanların uzerine ilave edin ve kaynatın Su hafif kahverengi bir renk alınca icine tavuk etlerini koyun ve bir kapakla kapatarak 20 dakika hafif hafif kaynatarak pişirin 8 su bardağı suyu buyuk bir tencerede kaynatın ve icine yıkanmış pirinci ve 1 corba kaşığı tuzu atın Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha kaynatın Daha sonra pirinci suzun ve tekrar tencere¬ye koyun
İcinde portakal kabuklarını kaynattığınız şuruptan portakal kabuklanını cıkarıp bir tabağa alın Kalan şurubu pirincin uzerine dokun ve karıştırın
Daha sonra derin bir fırın kabını yağlayıp icine pirincin yarısını dokerek bir kaşıkla yayın Pişmiş tavuk parcalarını ve soğanları pirincin uzerine dizin Tavuğun pişme suyunun yarısını uzerine dokun Kavrulmuş bademlerin ve portakal kabuklarının yarısını etlerin uzerine serpin Kalan pirinci tavukların uzerine yayın Kalan tavuk suyunu ve 2 corba kaşığı sıcak suda erittiğiniz safranı da uzerine dokun ve fırın kabını bir kapakla veya aluminyum kağıtla kapatarak 150 derecede kızdırılmış fırında 40 dakika kadar pişirin
Pilav piştikten sonra, ustteki pilavı bir servis kabının dibine serin Pilavın cepecevre etrafına tavuk parcalarını dizin Dipte kalan pilavı tavuk parcalarının orta kısmına yani servis kabının ortasına tepeleme koyun, uzerine fıstıkları, kalan portakal kabuklarını ve bademleri serperek hemen sıcak sıcak servis yapın Afiyet olsun
imagesportakallivetavuklupilavtarifiresimli5ad40c9e7ed49