Portakallı Yumuşacık Kek Tanımı İçin Gereçler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Yarım su bardağı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu
3 su bardağından biraz az un
2 paket kabartma toz
1 çay kaşığı tarçın
Portakallı Yumuşacık Kek Tanımı Yapılışı
Öncelikle yumurta ve şekeri düzgünce çırpıyoruz.
Üzerine sütü, sıvı yağı ,portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini katıp karıştırıyoruz.
Üzerine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip düzgünce çırpıyoruz .
İsteğe bağlı olarak tarçın katılabilir .
180 derece fırında 25-30dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Yarım su bardağı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu
3 su bardağından biraz az un
2 paket kabartma toz
1 çay kaşığı tarçın
Portakallı Yumuşacık Kek Tanımı Yapılışı
Öncelikle yumurta ve şekeri düzgünce çırpıyoruz.
Üzerine sütü, sıvı yağı ,portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini katıp karıştırıyoruz.
Üzerine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip düzgünce çırpıyoruz .
İsteğe bağlı olarak tarçın katılabilir .
180 derece fırında 25-30dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.