Portakallı Zeytinyağlı Enginar

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Portakallı Zeytinyağlı Enginar Tanımı İçin Malzemeler
4 adet enginar
2 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet küçük havuç
2 adet küçük patates
1 avuç bezelye
1 adet portakalın suyu
Yarım limon suyu
Su
Zeytinyağı
1 yahut 2 adet küp şeker
Tuz

Portakallı Zeytinyağlı Enginar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanımızı küp doğrayıp zeytinyağında güzelce kavuralım.
Üzerine küp doğranmış havuçları ekleyip biraz daha kavuralım. Küp doğranmış patatesleri de ekleyelim devam edelim. Rendelenmiş sarımsak ekleyelim.
Az tuz ek edelim. Yarım portakalın suyunu ekleyip pişmeye bırakalım. Sonrasında tencereden alalım.
Aynı tencereye enginarları koyalım üzerine biraz zeytinyağı, yarım portakalın suyun, limon suyunu, tuzunu, şekerini ve üzerini geçmeyecek kadar suyunu ekleyip pişmeye bırakalım. Uygunca pişmesi gerekiyor.
Piştikten sonra pişen garnütürlerimizi enginar çanaklarına dolduralım. Birde bu halde 5 dk daha pişirelim.
Enginarı bu halde yaparsanız çok lezzetli oluyor benden söylemesi….
Afiyet olsun!….

Portakallı Zeytinyağlı Enginar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt