Pratik Açma Rulo Poğaça

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pratik Açma Rulo Poğaça Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 yemek kaşığı mısır nişastası
6 su bardağı un
İç materyali (Ben hem kıymalı hem peynirli yaptım)

Peynirli iç harcı için;
150 gram böreklik peynir
Pul biber
Kıyma harcı için;
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Margarin göz kararı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz,
Pulbiber
1 ölçü sıcak su
Üzerine;
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağı
Çörek otu
Susam

Pratik Açma Rulo Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm sıvı materyalleri karıştırma kabına alalım tuzu ve şekeri de ekleyip çırpalım elenmiş unu mısır ununu mayayı da koyup karıştıralım.
Yumuşamış tereyağınıda koyup karıştıralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp üstü kapalı 1 saat dinlendirelim.
Soğanı küp küp doğrayıp yapıda koyup tencereyi ocağa koyalım soğanlar kavrulduktan sonra kıymayıda koyup, kavuralım.
Kavurduktan sonra salçasını da ekleyip biraz kavuralım tuzunu biberinide koyup bir ölçü su koyup, pişirelim piştikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Peyniri de ezip, biberle karıştırıp kenara koyalım. Dinlenen hamuru 2-3 dakika yoğuralım.
12 eşit beze yapalım ve bezeleri eşit halde açalım. İç harcını ekleyip rulo yapalım.
Yağlanmış yahut yağlı kağıt serili fırın tepsisine alalım. Üzeri kapalı 15 dakika dinlendirelim.
Daha sonra yumurta karışımını sürelim çörek otu susam da üzerine serpip.
180 derece ısınmış fırına koyup, pişirelim. Fırından çıktıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Pratik Açma Rulo Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Ispanaklı Rulo Tepsi Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı ) 1,5 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 2 tane yumurta (Beyazı hamura sarısı üzerine sürülecek) 5 su bardağı un İç gereçler: Yarım kg ıspanak 1 kase beyaz peynir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Açma Lezzetinde Peynirli Yumak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler ⁣1 su bardağı ılık süt⁣ 1 su bardağı ılık su⁣ 1 su bardağı sıvı yağ⁣ 1 adet yumurta (Sarısı üzerine)⁣ 2 tatlı kaşığı tuz⁣ 6 yemek kaşığı toz şeker⁣ 1 paket instant kuru maya⁣ 6 su bardağı un⁣ İçi için; 100 gram kadar beyaz peynir⁣ 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Katmer Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket yaş maya 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine ) 2 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Ortası İçin; 100-150 gram kadar yumuşak tereyağı yahut margarin İçi İçin; Peynir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Sucuklu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 kg un 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta (beyazı hamura sarısı üzerine) 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker Üzerine; Susam, çörek otu İçin için; Sucuk ,kaşar ,kırmızı biber Beyaz peynir, maydanoz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Bekletmeden Yapılan Yumuşacık Mayalı Açma Ve Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 yemek kaşığı dolusu oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı yada margarin 1 paket kuru instant maya yada yarım paket yaş maya 1 adet yumurta ( akı ve sarısı başka eklenecek) Yarım çay bardağı sıvı yağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt