Pratik Bazlama Pizza Tanımı İçin Materyaller
5 adet yumurta
2 adet kapya biber
5 adet sivri biber
10 kol dereotu
8 yemek kaşığı süt
1/2 (yarım) bazlama ekmeği
2 yemek kaşığı susam
15 adet zeytin
4 dilim kaşar
Pratik Bazlama Pizza Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtalar köpürünceye kadar çırpılır.
Tüm materyaller ince ince doğranarak yumurtanın içerisine eklenir.
Bazlama ekmekleri evvel dörde bölünür.
Her çeyrek dilim yatay olacak formda ortadan bölünerek ekmek inceltilir.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsinin üzerine bazlama ekmeklerinin pişen tarafı tepsiye gelecek halde dizilir.
Üzerine hazırlanmış yumurtalı harç dökülür.
En son kaşar rendesi ve susam ile fırına hazır hale getirilir.
175° fırında 15-20 dakika pişirilir.
Dileğe nazaran içine sucuk pastırma kavurma ve baharatlar eklenebilir.
Afiyet olsun!.
5 adet yumurta
2 adet kapya biber
5 adet sivri biber
10 kol dereotu
8 yemek kaşığı süt
1/2 (yarım) bazlama ekmeği
2 yemek kaşığı susam
15 adet zeytin
4 dilim kaşar
Pratik Bazlama Pizza Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurtalar köpürünceye kadar çırpılır.
Tüm materyaller ince ince doğranarak yumurtanın içerisine eklenir.
Bazlama ekmekleri evvel dörde bölünür.
Her çeyrek dilim yatay olacak formda ortadan bölünerek ekmek inceltilir.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsinin üzerine bazlama ekmeklerinin pişen tarafı tepsiye gelecek halde dizilir.
Üzerine hazırlanmış yumurtalı harç dökülür.
En son kaşar rendesi ve susam ile fırına hazır hale getirilir.
175° fırında 15-20 dakika pişirilir.
Dileğe nazaran içine sucuk pastırma kavurma ve baharatlar eklenebilir.
Afiyet olsun!.