Pratik Beyaz Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
Orta boy beyaz lahana
5-6 adet sarımsak (bütün soyulup çatalla biraz ezilir)
3 yemek kaşığı sofralık tuz
2-3 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
2 orta boy havuç
(Ben limon ya da sirke koymadım, bu tadı daha çok sevdim. İsteğe göre bir yemek kaşığı sirke ilave edilebilir)
Pratik Beyaz Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanalar küçük küçük doğranır ve yıkanıp süzülür ve sıcak kaynayan suyun içinde çevrilerek beş dakika haşlanır.
Kevgirle alınır ve biraz soğutulur.
Kavanozun dibine iki üç adet ezilmiş sarımsak üzerine havuç dilimleri ve lahanalar kısım kısım koyulur.
Kalan sarımsaklar ve pul biber ilave edilir.
Tuz karıştırılıp hazırlanan su (lahanaların üzerini geçmeyecek kadar) koyulur.
Küçük bir poşete su konup, ağzı bağlanarak ağırlık yapılır ve lahanaların üzerine konur.
Kavanozun kapağı kapatılıp serin bir yerde muhafaza edilir.
Bir hafta sonra turşunuz yemeğe hazır.
Özel not: eğer turşunun uzun süre beklemesini istiyorsanız aynı ölçüleri kullanarak sadece lahanaları haşlamadan tuz ile ovun ve bir gece bekletin ve sonrasında aynı yöntem ile kurun).
Afiyet olsun
Pratik Beyaz Lahana Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Orta boy beyaz lahana
5-6 adet sarımsak (bütün soyulup çatalla biraz ezilir)
3 yemek kaşığı sofralık tuz
2-3 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
2 orta boy havuç
(Ben limon ya da sirke koymadım, bu tadı daha çok sevdim. İsteğe göre bir yemek kaşığı sirke ilave edilebilir)
Pratik Beyaz Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahanalar küçük küçük doğranır ve yıkanıp süzülür ve sıcak kaynayan suyun içinde çevrilerek beş dakika haşlanır.
Kevgirle alınır ve biraz soğutulur.
Kavanozun dibine iki üç adet ezilmiş sarımsak üzerine havuç dilimleri ve lahanalar kısım kısım koyulur.
Kalan sarımsaklar ve pul biber ilave edilir.
Tuz karıştırılıp hazırlanan su (lahanaların üzerini geçmeyecek kadar) koyulur.
Küçük bir poşete su konup, ağzı bağlanarak ağırlık yapılır ve lahanaların üzerine konur.
Kavanozun kapağı kapatılıp serin bir yerde muhafaza edilir.
Bir hafta sonra turşunuz yemeğe hazır.
Özel not: eğer turşunun uzun süre beklemesini istiyorsanız aynı ölçüleri kullanarak sadece lahanaları haşlamadan tuz ile ovun ve bir gece bekletin ve sonrasında aynı yöntem ile kurun).
Afiyet olsun
Pratik Beyaz Lahana Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı