Son konular

Pratik Beyti Kebabı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pratik Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
600 gram kıyma
3 adet yufka
3 adet sarımsak
1 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı biber salçası
İçi ve dışı için sos;
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Piştikten sonra sosu için;
1 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sanayağ
Yoğurt yanında

Pratik Beyti Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce soğanımızı rendeleyelim sonrada sarımsakları rendeliyoruz sonra bütün baharatları ekliyoruz ve kıyma da koyup harcımızı karıştırıyoruz.
İlk yufkayı alıp ( d )şekli verip sosumuzdan az bise sürüyoruz sonra kıyma harcımızı koyup rulo yapıp kesiyoruz.
Bütün yufkalarımızı aynı şekilde yapıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
Kalan sosumuzda üstüne sürüyoruz önceden ısıttığımız 180 derece fırında 25 dk pişirelim üstü kızarana kadar.
Sonra rendelenmiş domates ve 1 tatlı kaşığı domates salçası, tuz ,sanayağ ekleyip sosluğa alıp pişiriyoruz ve pişen beyti kebabımızın üstüne ekliyoruz yanında yoğurtla afiyet olsun.
Pratik Beyti Kebabı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt