Pratik Fincan Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
5 su bardağı süt
2 kahve fincanı tepeleme un
2,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Süslemek için;
Hindistan cevizi tozu
Çikolata
Pratik Fincan Tatlısı Tanımı Yapılışı
Birinci olarak süt, un ve şekeri tencerede yeterlice yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan aldığımızda vanilya ve margarin ekleyelim ve yeterlice çırparak karıştıralım.
Sonra kahve fincanlarının içlerini ıslatarak, muhallebimizi dolduralım.
Fincanlar şayet ıslatılmaz ise, kalıp formunda çıkaramazsınız. Tatlımız soğuduktan sonra, buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
Tatlıları fincandan çıkarırken, kenarlarından hava almasını sağlayarak aykırı çevirip fincanı sallayalım.
Fincan tatlısı kalıp üzere düşer.
Akabinde hindistan cevizine bulayalım ve dilediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun.
5 su bardağı süt
2 kahve fincanı tepeleme un
2,5 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
Süslemek için;
Hindistan cevizi tozu
Çikolata
Pratik Fincan Tatlısı Tanımı Yapılışı
Birinci olarak süt, un ve şekeri tencerede yeterlice yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan aldığımızda vanilya ve margarin ekleyelim ve yeterlice çırparak karıştıralım.
Sonra kahve fincanlarının içlerini ıslatarak, muhallebimizi dolduralım.
Fincanlar şayet ıslatılmaz ise, kalıp formunda çıkaramazsınız. Tatlımız soğuduktan sonra, buzdolabında 3-4 saat bekletelim.
Tatlıları fincandan çıkarırken, kenarlarından hava almasını sağlayarak aykırı çevirip fincanı sallayalım.
Fincan tatlısı kalıp üzere düşer.
Akabinde hindistan cevizine bulayalım ve dilediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun.