Son konular

Pratik Haşhaşlı Börek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pratik Haşhaşlı Börek Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı un
1 paket instant maya (İsteğe bağlı olarak yaş maya da olur )
1 paket haşhaş ezmezi
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
1 adet yumurta

Pratik Haşhaşlı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, maya, süt, tuz bir kaba alınır ve su ile yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. Daha sonra hamur 45 dakika mayalanmak için bekletilir.
Mayalanan hamur yağ yardımı ile 4 eşit parçaya kesilir, daha sonra elimiz ile ilk parçayı incecik açıyoruz.
Diğer yanda haşhaş ezmesini bir yağ ile sulandırıp, açtığımız parçanın üzerine sürüp, diğer parçayı koyuyoruz. Ardından haşhaş sürerek bu şekilde tüm bezeleri kapatıyoruz.
Daha sonra ince ince kesip, kıvırıyoruz yağlanmış tepsimize istediğiniz şekilde koyuyoruz. En son olarakta üzerine 1 adet yumurtamızı sürüyoruz.
Önceden ayarlanmış olan 180 derecelik fırınımızda 30-35 dakika pişiriyoruz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun
Pratik Haşhaşlı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt