Pratik İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dış hamuru için
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ortalama un
1 adet yumurta
Pul biber, tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
İç malzemesi
500 gram kilo orta yağlı kıyma
3 büyük kuru soğan
1.su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı salça
Kuru reyhan
Tuz karabiber pul biber
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Pratik İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymayı bir tencereye alıp pişiriyoruz.
Pişince tereyağını ve sıvı yağı döküp biraz karıştırdıktan sonra küp küp doğranmış kuru soğanları içine koyuyoruz.
Onlarda pişince baharatları salçayı koyup bir orta derecede pişiriyoruz.
En son cevizi koyup ağzını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyunca buzdolabına kaldırıp donmasını bekliyoruz.
Donunca ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlar yada silindir şeklinde şekiller verip bir tepsinin üzerine poşet serip hazırladığımız topları birbirine yapışmayacak şekilde dizip dondurucuya kaldırıyoruz.
Hamuru için önce bulguru ıslatıp diğer tüm malzemeleri koyup iyice özlesene kadar yoğuruyoruz.
Yoğurma makinamız var ise yada büyük robot yoğurduktan sonra tekrar bir robottan geçirmek daha akıcı bir hamur olmasını sağlar dağılma çatlama olmaz.
Hamur hazırlanınca mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıp donmuş içten alıp içine gömüyoruz ve tamamı kapandı ise fazla hamuru çıkarıp alıyoruz ince olması için.
Hepsini bu şekilde yapıp ister kızartıp isterseniz salçalı suda haşlayabilirsiniz. Sıcakken servis edilir deneyecek olanlara afiyet olsun .
Pratik İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Dış hamuru için
2 su bardağı bulgur
1 su bardağı irmik
1 su bardağı ortalama un
1 adet yumurta
Pul biber, tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
İç malzemesi
500 gram kilo orta yağlı kıyma
3 büyük kuru soğan
1.su bardağı ceviz
1 yemek kaşığı salça
Kuru reyhan
Tuz karabiber pul biber
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
Pratik İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymayı bir tencereye alıp pişiriyoruz.
Pişince tereyağını ve sıvı yağı döküp biraz karıştırdıktan sonra küp küp doğranmış kuru soğanları içine koyuyoruz.
Onlarda pişince baharatları salçayı koyup bir orta derecede pişiriyoruz.
En son cevizi koyup ağzını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
Soğuyunca buzdolabına kaldırıp donmasını bekliyoruz.
Donunca ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlar yada silindir şeklinde şekiller verip bir tepsinin üzerine poşet serip hazırladığımız topları birbirine yapışmayacak şekilde dizip dondurucuya kaldırıyoruz.
Hamuru için önce bulguru ıslatıp diğer tüm malzemeleri koyup iyice özlesene kadar yoğuruyoruz.
Yoğurma makinamız var ise yada büyük robot yoğurduktan sonra tekrar bir robottan geçirmek daha akıcı bir hamur olmasını sağlar dağılma çatlama olmaz.
Hamur hazırlanınca mandalina büyüklüğünde bezeler ayırıp donmuş içten alıp içine gömüyoruz ve tamamı kapandı ise fazla hamuru çıkarıp alıyoruz ince olması için.
Hepsini bu şekilde yapıp ister kızartıp isterseniz salçalı suda haşlayabilirsiniz. Sıcakken servis edilir deneyecek olanlara afiyet olsun .
Pratik İçli Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı