Pratik Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Pratik kolay mantı hamuru için;
6 su bardağı un
2 su bardağı su
1 yumurta
4-5 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
250 gram kıyma
2 orta boy soğan
Tuz ve karabiber
Yoğurt sosu için;
1 kase yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Üzeri için;
Tereyağ
Nane ve pulbiberi
Pratik Kolay Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlamakla başlayalım.
Bir yoğurma kabın içersine unumuzu döküp ortasını havuz şeklinde açıp ortasına yumurta,su ve tuzumu ekleyip unumuzu kenarlarından içe doğru alarak hamurumuzu güzelce yoğuralım.
Dilerseniz yumurta sevmeyenler yumurta eklemeyebilir hamura.
Hamurumuzu yoğurup dinlendirmek için kenarda bekletelim.
İç harcımız için önce soğanlarımızı rendeleyip suyunu sıkalım içersine kıymamızı ve baharatlarımızı tuzunu ekleyip yoğuralım.
Dinlenmiş olan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım.
Daha sonra merdane yardımıyla bezerimizi mantı kalıbı ölçüsünde açalım.
Mantı kalıbımızın her yerine un serpip ilk açtığımız hamurumuzu kalıbımızın üzerine örtüyoruz daha sonra kıyma iç harcından bütün peteklerin içine koyduktan sonra diğer açmış olduğumuz hamurumuzu mantılarımızın üzerine örtüyoruz.
Üzerleri kapatılmış olan hamuruzun üzerinden merdaneyle iyice bastırarak geçiyoruz.
Sonra kasnağın arkasından tek tek peteklere parmağımızla ittirip düşürüyoruz.
Gelelim pişirme işlemine mantılarımız pişirmek için geniş bir tencerenin içine yarısından biraz fazla su koyup kaynamaya başlayınca 4 çay kaşığı tuz atalım.
Başka bir tencereyede soğuk su koyup bir kenarda bekletelim.
Daha sonra mantılarımızı kaynayan suyun içersine atalım mantılar suyun yüzeyine çıkana kadar pişirip kenarda hazırda bekleyen soğuk su dolu tenceremizin içine süzerek alalım.
Bu işlemi mantılarımız kaynayan su içersinde bekleyip hamur olmaması için yapıyoruz.
Mantılarımızı yerken tekrar ısıtıp yiyebiliriz veya bu şekilde dolaba kaldırabiliriz.Hiç bir şey olmaz.
Hemen tüketmeycekseniz mantılarımız çiğden buzluğa da atabilirsiniz.
Artık yoğurtlu sosumuza geçebiliriz.
Bir kase içine sarımsaklarımız rendeleyip veya ezip üzerine damak zevkinize göre tuzu ekledikten sonra yoğurdumuzdan da katıp iyice karıştırıyoruz.
Bir tabağa yiyeceğimiz kadar suyu süzdürülmüş mantımızdan alıp üzerine sarımsaklı yoğurdumuzdan gezdirip, onun üzerinede eritilmiş tereyağın içine nane ve pulbiber atıp kızdırmış olduğumuz yağlı sosumuzdan gezdiriyoruz. Herkese afiyet olsun).
Pratik Kolay Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pratik kolay mantı hamuru için;
6 su bardağı un
2 su bardağı su
1 yumurta
4-5 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
250 gram kıyma
2 orta boy soğan
Tuz ve karabiber
Yoğurt sosu için;
1 kase yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Üzeri için;
Tereyağ
Nane ve pulbiberi
Pratik Kolay Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlamakla başlayalım.
Bir yoğurma kabın içersine unumuzu döküp ortasını havuz şeklinde açıp ortasına yumurta,su ve tuzumu ekleyip unumuzu kenarlarından içe doğru alarak hamurumuzu güzelce yoğuralım.
Dilerseniz yumurta sevmeyenler yumurta eklemeyebilir hamura.
Hamurumuzu yoğurup dinlendirmek için kenarda bekletelim.
İç harcımız için önce soğanlarımızı rendeleyip suyunu sıkalım içersine kıymamızı ve baharatlarımızı tuzunu ekleyip yoğuralım.
Dinlenmiş olan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayalım.
Daha sonra merdane yardımıyla bezerimizi mantı kalıbı ölçüsünde açalım.
Mantı kalıbımızın her yerine un serpip ilk açtığımız hamurumuzu kalıbımızın üzerine örtüyoruz daha sonra kıyma iç harcından bütün peteklerin içine koyduktan sonra diğer açmış olduğumuz hamurumuzu mantılarımızın üzerine örtüyoruz.
Üzerleri kapatılmış olan hamuruzun üzerinden merdaneyle iyice bastırarak geçiyoruz.
Sonra kasnağın arkasından tek tek peteklere parmağımızla ittirip düşürüyoruz.
Gelelim pişirme işlemine mantılarımız pişirmek için geniş bir tencerenin içine yarısından biraz fazla su koyup kaynamaya başlayınca 4 çay kaşığı tuz atalım.
Başka bir tencereyede soğuk su koyup bir kenarda bekletelim.
Daha sonra mantılarımızı kaynayan suyun içersine atalım mantılar suyun yüzeyine çıkana kadar pişirip kenarda hazırda bekleyen soğuk su dolu tenceremizin içine süzerek alalım.
Bu işlemi mantılarımız kaynayan su içersinde bekleyip hamur olmaması için yapıyoruz.
Mantılarımızı yerken tekrar ısıtıp yiyebiliriz veya bu şekilde dolaba kaldırabiliriz.Hiç bir şey olmaz.
Hemen tüketmeycekseniz mantılarımız çiğden buzluğa da atabilirsiniz.
Artık yoğurtlu sosumuza geçebiliriz.
Bir kase içine sarımsaklarımız rendeleyip veya ezip üzerine damak zevkinize göre tuzu ekledikten sonra yoğurdumuzdan da katıp iyice karıştırıyoruz.
Bir tabağa yiyeceğimiz kadar suyu süzdürülmüş mantımızdan alıp üzerine sarımsaklı yoğurdumuzdan gezdirip, onun üzerinede eritilmiş tereyağın içine nane ve pulbiber atıp kızdırmış olduğumuz yağlı sosumuzdan gezdiriyoruz. Herkese afiyet olsun).
Pratik Kolay Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı