Pratik Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram tereyağı (margarinde olur )
1 su bardağı pudra şekeri 200 ml
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurtaya sarısı içine beyazı dışına
4 su bardağı un (Her un farklı alır unu dikkatli ekleyin derim)
Bulmak için
1,5 su bardağı fındık tozu
Yumurtanın beyazı
Pratik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına tereyağı ,pudra şekeri, yumurta sarısını ekleyin karıştırın üzerine unu, kabarma tozunu, nişastayı ek edin yumuşak bir hamur yoğurun.Not: Kurabiye hamuru çok yoğrulmaz 2 dakika felan [*]Cevizden biraz büyük yuvarlaklar yapın evvel yumurta beyazına daha sonra fındığa bulayın yağlı kağıt serili tepsiye dizin. [*]Önceden ısıttığınız 185 dereceli alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın. 25-30 dakika ortası altı kızarınca fırından çıkarın.
Pratik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram tereyağı (margarinde olur )
1 su bardağı pudra şekeri 200 ml
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurtaya sarısı içine beyazı dışına
4 su bardağı un (Her un farklı alır unu dikkatli ekleyin derim)
Bulmak için
1,5 su bardağı fındık tozu
Yumurtanın beyazı
Pratik Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına tereyağı ,pudra şekeri, yumurta sarısını ekleyin karıştırın üzerine unu, kabarma tozunu, nişastayı ek edin yumuşak bir hamur yoğurun.Not: Kurabiye hamuru çok yoğrulmaz 2 dakika felan [*]Cevizden biraz büyük yuvarlaklar yapın evvel yumurta beyazına daha sonra fındığa bulayın yağlı kağıt serili tepsiye dizin. [*]Önceden ısıttığınız 185 dereceli alt üst ayardaki fırına pişmeye bırakın. 25-30 dakika ortası altı kızarınca fırından çıkarın.
Pratik Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı