Son konular

Pratik Lavaştan Kolay Mantı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Pratik Lavaştan Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler
1 paket yuvarlak lavaş
Üzerine tavuklu kısmı için :
1 adet kalça but
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
Haşlama suyu için :
1 su bardağı haşladığımız tavuğun suyu
1 su bardağı normal su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı paprika salça
1 çay kaşığı toz tatlı biber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Arzuya göre yoğurt sosu için :
1 küçük kase yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz

Pratik Lavaştan Kolay Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ekmek tahtası üzerinde iki üç cm eninde keselim.
Rulo yapalım.
Uç kısımlarını su ile ıslatıp kapatalım.
Yağlı kağıt serili tepsiye birbirine yakın şekilde dizelim.
Üzerine tereyağı parça parça koyalım sıvı yağı gezdirelim.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25-30 dk pişirelim.
Diğer tarafta haşladığımız tavuğun derisini kemiğini çıkaralım.
Küçük küçük keselim.
Tavaya yağları koyalım salçayı koyalım bir dk karıştıralım.
Ocağı kapatalım sularını ekleyelim.
Tuz karabiberi toz biberi koyup karıştıralım.
Fırından mantıyı çıkaralım.
Hazırladığımız üzerine gezdirerek dökelim.
Haşlanmış nohutları serpelim.
180 derecede 10 dk pişsin sonra çıkaralım.
Tavukları serpelim yine 180 derecede 10 dk daha pişirelim. Afiyet olsun servis tabağına alınca arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile de tüketebiliriz.
Pratik Lavaştan Kolay Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt