Pratik Mayasız Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 silme tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (markasına göre değişiyor)
Pratik Mayasız Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurt, su tuz ve şekeri eriyene kadar çırpın.
Üstüne elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın.
Yumuşak bir hamur olacak elinize hafif yapışabilir, yoğurma bittikten sonra elinizi çok hafif yağlayın ve toplayın.
Hamurumuzdan mandalinadan biraz daha küçük bezeler kesin ve unlanmış tezgahta 10-12 cm çapında açın.
Kurumamaları için üstlerini mutlaka örtün.
Tavayı büyük ocağın kısık ateşinde ısıtın ve açtığınız bezeyi tavaya alın.
Tavaya koyduktan 10-15 saniyede bir birkaç kere çevirin.
2. Veya 3. Çevirmede şişmeye başlayacaktır.
İki tarafını da sık çevirerek kızartın ve bir bezin üstüne alın. Sıcağından nem yapıp hamurlaşmasın.Dilerseniz üstüne eritilmiş tereyağı sürüp sıcak sıcak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pratik Mayasız Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 silme tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (markasına göre değişiyor)
Pratik Mayasız Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurt, su tuz ve şekeri eriyene kadar çırpın.
Üstüne elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın.
Yumuşak bir hamur olacak elinize hafif yapışabilir, yoğurma bittikten sonra elinizi çok hafif yağlayın ve toplayın.
Hamurumuzdan mandalinadan biraz daha küçük bezeler kesin ve unlanmış tezgahta 10-12 cm çapında açın.
Kurumamaları için üstlerini mutlaka örtün.
Tavayı büyük ocağın kısık ateşinde ısıtın ve açtığınız bezeyi tavaya alın.
Tavaya koyduktan 10-15 saniyede bir birkaç kere çevirin.
2. Veya 3. Çevirmede şişmeye başlayacaktır.
İki tarafını da sık çevirerek kızartın ve bir bezin üstüne alın. Sıcağından nem yapıp hamurlaşmasın.Dilerseniz üstüne eritilmiş tereyağı sürüp sıcak sıcak yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pratik Mayasız Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı